The list: 7 x heerlijke herfst

herfst

De titel doet een beetje vermoeden dat ik oh-zo-blij ben dat de herfst weer is begonnen. Niet echt. Er was ook niet echt een geleidelijke overgang. Ineens was daar het gure, vieze herfstweer. Zo, bam, in yo face. Deal with it.

Dat betekent: kou, steeds vroeger donker en steeds later licht, nat en vies weer, weinig zon, niet lekker buiten kunnen sporten en überhaupt een lager energieniveau. Bah. Maar goed, die nadelen kennen we inmiddels allemaal wel dus ik heb besloten om jullie (oké, en mezelf) te inspireren met wat voordelen van de herfst. Laten we het wat meer van de positieve kant bekijken: Hallo heerlijke herfst!

1 | Haal je herfst garderobe maar tevoorschijn

De oversized truien, kniehoge laarzen en dikke shawls mogen weer! Ik kan niet wachten om mijn mooie cognackleurige laarzen weer te dragen en stiekem staat de zwaar overpriced maar schitterend mooie ACNE sjaal nog op de wishlist. Ook leuk: laagjes! In de zomer is één laagje vaak al te warm, maar in de herfst kun je weer lekker losgaan met layers. Lekker experimenteren met Fall Fashion. Like!

herfst laarzen

2 | Biosje, anyone?

De herfst- en wintermaanden staan een beetje bekend als de maanden waarin de beste films uitkomen. Ik heb al enkele bioscoopavondjes in de planning staan want er zijn er een paar die ik ab-so-luut moet zien. Sowieso op de lijst: Passengers met Jennifer Lawrence en Chris Pratt. De film gaat over een ruimteschip met 5000 kunstmatig slapende passagiers dat onderweg is naar een nieuwe planeet om een leven op te bouwen. Alleen ontwaken Jen & Chris 90 jaar te vroeg uit hun slaap.

3 | Geurkaarsen inslaan

Je huis wordt lekker cozy en sfeervol met kaarsen. Beter nog: geurkaarsen! Ik haal mijn geurkaarsen meestal bij de Primark. Bij andere bloggers zie ik a-merken als Diptyque en Jo Malone voorbij komen, maar ik kan écht geen 50 euro aan een geurkaars uitgeven. Gelukkig zijn er ook genoeg betaalbare alternatieven die een lekkere geur in je woonkamer verspreiden op een regenachtige herfstavond.

4 | Hallo herfstkleuren: burgundy!

Een groot voordeel van het najaar: herfstkleuren mogen weer legit gedragen worden. Ik ben absoluut geen tassenmens, maar toen ik deze bordeaux-rode Loavies Bag It Up tas voorbij zag flitsen in een vlog van KittehsCupcakes, dacht ik meteen: die wil ik! Dus ik klikte em naar huis. De kleur is perfect voor in de herfst en het is dé tas om een all-black outfit mee op te spicen.

herfst loavies

5 | Cocoonen tot de max

Thee of warme chocomel, een dekentje en dan als een soort mummie op de bank zitten en tv kijken. Don’t feel guilty, je kunt weer zonder schuldgevoel hele avonden op de bank doorbrengen met je favoriete films en series. Laten we eerlijk zijn: met zo’n weer wil je toch ook helemaal niet naar buiten?

6 | Wintersport, here we come!

Herfst betekent dat de winter in aantocht is, en winter betekent WINTERSPORT! Het vrije gevoel dat je ervaart wanneer je in de zon met je snowboard van een maagdelijk witte piste afrijdt, is bijna niet te evenaren. Zoals het er nu naar uitziet, vertrekken we dit seizoen niet één maar twéé keer naar de sneeuw. Ik ben dolgelukkig met dat vooruitzicht. Alleen dat is al voldoende motivatie om de herfst goed door te komen.

herfst wintersport

7 | Lekker eten in de herfstmaanden

Hoewel mijn voorkeur uitgaat naar alles-behalve-Nederlands eten, is een oerhollands stamppotje op zijn tijd écht heel erg lekker. Bij de HelloFresh gerechten zit meestal wel een stamppotje dat je kunt kiezen, vaak gecombineerd met Brandt & Levie worstjes. Heerlijk! Ook fijn: in de herfstmaanden kun je weer genieten van bijvoorbeeld hert, ree en ander wild. Ook staan lekkere wintersoepen weer op het menu. Kortom: op culinair vlak is er niks te klagen!

Als je dit allemaal bij elkaar optelt, is die hele herfst zo erg nog niet. Maar stiekem kijk ik toch alweer uit naar het moment waarop de dagen weer langer worden!

Voeg een reactie toe