Booked: City trip Pisa!

pisa

Op reis. Elk plekje van deze mooie aardkloot ontdekken. Met een backpack op de rug, teva’s aan de voetjes (ja, echt briljant reis schoeisel) en gáán. Nu heb ik mijn vijf maanden travel fun inmiddels gehad, maar dat wil niet zeggen dat het nu klaar is. Nope. Ik blijf een reislustige dame en dat wordt nu weer bewezen. Ik heb gisteren namelijk een city tripje geboekt naar het Italiaanse Pisa! Hoe (snel) dat citytripje werd geboekt, lees je hier.

Vriendlief gaat begin juli met z’n wielervrienden enkele dagen naar Frankrijk om de Col d’Aubisque te beklimmen. Ik wil natuurlijk wel mee, maar ik gun hem zijn men-only vakantie. Dus geen Aubisque voor mij dit jaar (maar we gaan volgend jaar naar de Stelvio, dus ik krijg mijn portie bergen nog wel). Maar ja, wat ga ik dan doen wanneer vriendlief lekker aan het fietsen is in La France…

Toevallig besloot ik gisteren om de SkyScanner app weer eens terug op mijn telefoon te zetten, en daar gebeurde het. Voordat ik het wist was ik druk in de weer met vluchten, locaties, datums en hostels. Die app zou moet een waarschuwing moeten komen: “warning, when you install this app, a trip will certainly be booked!

Het fijne aan skyscanner is namelijk dat je kunt aangeven wanneer je wilt gaan en vanaf welk land of vliegveld je wilt vliegen. Vervolgens geef je als bestemming everywhere op en de app gooit zo enkele goedkope vluchten op je scherm. Ideaal! Met mijn datum vanaf vliegveld Eindhoven kwamen Polen, Engeland en Italië als goedkoopste op mijn scherm te staan.

  • Polen leek me gaaf als ik dan ook daadwerkelijk naar Krakau zou vliegen. Maar dat was helaas niet het geval. Bye Poland.
  • Londen ben ik al een paar keer geweest, maar het blijft een top stad. De boyfriend wil echter heel graag mee naar Londen dus die valt voor nu ook af.
  • Italië. Italië is altijd goed. Mijn favoriete keuken, lekker weertje, veel te zien. Perfecto. De goedkoopste vlucht gaat naar Milaan, maar dat trekt me dus totaal niet. Op de tweede plek staat Pisa. Potverdikkie, nooit gedacht aan Pisa als city trip optie. Maar die scheve toren moet je natuurlijk een keer gezien hebben… Pisa it is!

Ik stuur een appje naar m’n bff in de trant van: “Chick, heb je de eerste week van juli vrij? City Tripje Pisa? Zo en zo laat vertrekken, niet duur, lekker low budget“. Binnen no-time krijg ik iets terug in de trant van: “Geloof het of niet, maar heb dan inderdaad vrij. I’m in!“.

Even later zitten we samen achter de laptop de vlucht en het hostel te boeken.

Zo gemakkelijk gaat dat dus.

Add a Comment