Citytripje naar Londen

Londen

Er zijn een aantal dingen waar je mij ontzettend gelukkig mee maakt: sporten, lekker eten en reizen. In het kader van dat laatste vond ik het wel weer tijd om een tripje naar het buitenland te boeken. Destination? London!

Eigenlijk stond Londen al een tijdje op de planning, vooral omdat vriendlief er nog nooit is geweest. Ikzelf ben al een paar keer in Londen geweest, maar dat is inmiddels alweer een tijdje geleden. En aangezien een stedentripje altijd een goed idee is, hebben we een 3-daags tripje naar Londen City geboekt.

Er zijn een paar dingen die ik sowieso wil doen in Londen:

James Bond filmlocaties bezoeken. Ik ben echt een James Bond fan en ik vond Spectre dan ook weer een échte topfilm. 2,5 uur genieten van explosies, witty oneliners van mr Bond himself en een redelijk absurde (maar fantastische) verhaallijn. Aangezien het hoofdkantoor van MI6 (in de film) in Londen ligt, wil ik wel een paar film locaties in real life zien. Gewoon voor de fun.

Londen_Skyfall
MI6 explosie in Skyfall.

Harrods. Nee, ik kan er waarschijnlijk niets kopen, want zover ik me kan herinneren zijn de prijzen bij Harrods nogal aan de hoge kant. Maar wanneer je in Londen bent, dan is het natuurlijk wel leuk om even in dit luxe warenhuis rond te dwalen en je te vergapen aan al het moois dat er ligt uitgestald. Hopen dat ik niet in de verleiding wordt gebracht om belachelijk dure items (die stiekem hoog op mijn wishlist staan) te kopen, zoals een Mulberry Bayswater, een Céline Trio bag of Acne Pistol Boots.

Hyde Park run. Het gaat redelijk goed met mijn rechtervoet, maar hij is nog niet helemaal in orde. Daarom ben ik ‘em aan het sparen zodat ik op z’n minst één keer in Hyde Park kan hardlopen. Zoals ik hier al schreef, vind ik het echt te gek om in het buitenland te hardlopen. Londen lijkt me een prima locatie om toe te voegen aan dat lijstje. Overigens ligt ons hotelletje super dicht bij Hyde Park, dus dat komt goed uit!

Londen_HydePark
Pretty pretty Hyde Park

Verder gaan we natuurlijk de gebruikelijke zaken doen: misschien een ritje in de London Eye, de Tower Bridge bekijken, misschien een bezoekje aan het Natuurhistorisch museum of de Tower of London, en natuurlijk lekker eten!

Tips zijn overigens altijd welkom :)

Add a Comment