* Giro D’Italia online volgen

Wielerblog

Ik hou van wielrennen. De Giro d’Italia vind ik dan ook best wel een spektakel, al ben ik niet iemand die hele dagen voor de tv kan zitten en wielrennen kan kijken. Interessante beklimmingen en finishes van leuke etappes vind ik wel leuk om live op tv te zien, maar over het algemeen lees ik liever achteraf of onze Tom Dumoulin in het roze rijdt en zo ja, met hoeveel voorsprong.

Afgelopen week werd ik gewezen op de wielernieuws website Wielertours.nl. Ideaal om de Giro nauwlettend te volgen zonder dat je de vijf uur durende etappes moet gaan loeren via de tv. Gewoon de highlights, eenvoudig en overzichtelijk onder elkaar in een helder artikeltje. Kijk,  daar hou ik van.

Verwacht geen ellenlange artikelen over de verschillende demarrages en diepgaande besprekingen over de verschillende tactieken die de wielerploegen wel of niet gebruiken. Nee, het is gewoon een verslag van hoe de etappe verliep. En dat is voor mij voldoende. Ik hoef niet per se te weten wie lek reed en waarom iemand demarreerde op een bepaald moment.

Ze schrijven niet alleen over de Giro trouwens. Ook van de andere grote tochten zoals de Vuelta en de Tour de France (uiteraard) wordt verslag gedaan. Op dezelfde overzichtelijke manier. Kort maar krachtig.

Tijdens grote tours kun je elke dag een artikeltje op hun website verwachten. Mocht je actief zijn op social media, dan kun je ze ook volgen via facebook en twitter. Dan krijg je het dagelijks wielernieuws voorgeschoteld op je timeline.

Doorklikken, lezen en je bent weer helemaal op de hoogte van alle ins en outs op wielergebied.

Voeg een reactie toe