Goede voornemens voor 2017!

goede voornemens 2017

Ja, I know. Lekker standaard: zo’n rijtje goede voornemens op 1 januari. Maar hey, een nieuw jaar biedt nieuwe kansen. Het voelt toch altijd een beetje als een frisse start. Zoals je hier hebt kunnen lezen, zijn mijn goede voornemens van 2016 lichtelijk in het water gevallen. Daarom heb ik een gloednieuw lijstje opgesteld voor 2017. De hardloopdoelen ga ik tot een minimum beperken, want dat zijn meestal de eerste voornemens die sneuvelen door mijn blessure-lijf. Maar ik heb natuurlijk wel de nodige doelen op een rijtje gezet. Hier komen ze!

Meer bloggen

Het afgelopen jaar heb ik mijn blog een klein beetje verwaarloosd. Door het gebrek aan energie heb ik superleuke samenwerkingen vanuit mijn kant opgezegd en heb ik sommige events & samenwerkingen afgewimpeld. Not anymore. Ik wil er toch echt weer meer mee aan de slag. Uiteraard ga ik niet te streng voor mezelf zijn,  maar het goede voornemen is weer: minimaal 2 kwalitatieve blogs per week. Moet te doen zijn. Mocht het echter door tijdgebrek niet lukken: no stress.

goede voornemens hardlopen

Lekker sporten

Mijn probleem: zodra ik niet kan hardlopen door een blessure, wil ik in eens helemaal niets meer doen aan sport. Dat is niet de juiste instelling. Fietsen en zwemmen zijn beide prima op te pakken, zelfs wanneer het hardlopen even niet lukt. Dus goed voornemen nummer 3: gewoon lekker sporten. Ik ga geen grote sportdoelen stellen, want de kans is groot dat ik die niet ga halen dit jaar. Ik hou het realistisch. Die halve marathon die op 26 maart 2017 gepland staat, gaat daarom wellicht (wéér) niet gebeuren. So be it. There’s always next year.

goede voornemens Backpacken

Reizen – backpacken

Natúúrlijk staat er iets met reizen op mijn lijstje. Het is niet voor niets een van mijn allergrootste hobby’s. Die hobby ga ik hopelijk in 2017 weer een beetje naar eigen inzicht invullen: Ik wil met mijn backpack eropuit. Nee, geen 5 maanden, maar een weekje of 2 á 3. Nieuwe culturen ontdekken, mooie landmarks bekijken, traditioneel eten, slapen in hostels… love it! Hoe, met wie en waar naartoe: dat zijn details. De precieze invulling komt later.

Meer met mijn GoPro doen

Vorig jaar heb ik redelijk weinig met mijn GoPro gedaan. Best zonde, want het is a) een supertof dingetje en b) een niet-zo-goedkoop dingetje. Twee redenen om ‘em niet meer zo lang in de kast te laten liggen. Ik heb de nieuwe GoPro app Quik ontdekt, en daarmee kun je razendsnel korte edits maken. Het programma edit automatisch zelfgekozen highlights zodat het aansluit bij de muziek. Ik heb een poging gewaagd met mijn footage van Warschau met dit 30sec. filmpje als resultaat:

Oké, het filmpje is wat shaky, maar dat ligt dus voornamelijk aan mijn filmkunsten. Bij het Sölden filmpje zou dit een stuk minder moeten zijn #workingonit

Meer kleine dingen ondernemen

Eergisteren had ik mijn bestie op bezoek en waren we het er helemaal over eens: we hadden het over het feit dat we zo weinig ondernemen. Gewoon kleine dingen zoals een picknickmand vullen en picknicken aan het strandje. Of zoiets als ergens random koffie drinken in een tentje waar we nog nooit zijn geweest. Ergens along the way ben ik die spontaniteit een beetje kwijtgeraakt, and I need it back. Dus: méér ondernemen is een van mijn goede voornemens voor 2017!

Verder heb ik natuurlijk nog wat klein grut voor 2017:

Eggs benedict eten. Nog steeds op de lijst van goede voornemens. Als iemand een restaurant in midden Limburg weet waar ik deze delish dish kan scoren, laat het me weten!

Schieten met een pistool. Op de schietbaan, uiteraard. Ook nog steeds op de lijst. Lara Croft modus: AAN!

Een grappige vorm lopen in Nike+ / Strava. Ben nog steeds op zoek naar de perfecte piemel-route.

Hardlopen in het buitenland. Altijd leuk als je volgers dan een berichtje krijgen, bijvoorbeeld zoiets als “Carlijn ran 10k in Bagan, Myanmar”.

Gezonder eten. Ik ben mijn innerlijke chipsmonster aan het temmen. Lukt al vrij aardig. Ik zal nooit een fit-girl worden, maar dat is het doel ook niet. #hartjechips

Een nieuwe tattoo. Staat al jaren op de wishlist, maar in 2017 gaat het dan hopelijk echt gebeuren. Alleen nog het design finalizen en vriendlief inlichten.

Sparen, sparen, sparen. De eerste helft van het jaar moet ik flink gaan sparen. Sinds ik vorige maand mijn gare Suzuki omruilde voor een fancy Peugeot, kan mijn bankrekening wel weer een cash injectie gebruiken.

Voeg een reactie toe