Healthy chocolade koekjes

ChocolateCookies

Ik vind het heerlijk om op pinterest rond te surfen. Het stikt er van de fabulous recepten en ander creatief grut. Hoewel ik redelijk goed kan bakken en koken, draaien pinterest recepten meestal uit op een fiasco en lijkt de keuken een slagveld. Tot nu. Ik heb namelijk een succesvol én gezond pinterest receptje en dat ga ik met jullie delen.

Chocolade koekjes, de gezonde variant zonder olie, zonder boter en zonder bloem. Het hoofdingrediënt: avocado. Say what? Yep, avocado. Ik vind avocado sowieso wel lekker, maar het zou niet mijn eerste keuze zijn om het te combineren met chocola. No worries: je proeft er niets van. Beloofd!

Het oorspronkelijke gezonde chocoladekoekjes (*zie side note 2) recept komt van http://thesmoothielover.blogspot.dk en gaat als volgt:

– 100 gram rijpe avocado
– 1/2 cup coconut sugar (*zie side note 3)
– 1 ei
– 1/2 cup cacao poeder
– 50 gram 85% pure chocolade stukjes
– 1/2 tsp bakpoeder

Hoe maak je het?

Doe 100 gram avocado in een kom en voeg de suiker toe. Mix het tot een glad mengsel. Voeg vervolgens het ei toe en mix goed door. Voeg dan de cacao en het bakpoeder toe en mix tot een glad beslag. Snijd de chocolade in kleine brokjes (van ongeveer 0,5 bij 0,5 cm) en voeg toe aan het mengsel. Maak met de hulp van twee dessertlepeltjes hoopjes deeg en leg deze verspreid over een met bakpapier bekleed bakblik. Druk ze een beetje plat met de achterkant van de lepel. Bak de koekjes vervolgens tussen de 8 en 10 minuten (*zie side note 1) in een voorverwarmde oven van 175 graden.

Klaar!

ChocolateCookies1

En dan nu de side notes:

1) Tussen de 8 en 10 minuten in de oven is een leugen. Ik had de koekjes er 10 minuten in liggen en ze kwamen er uit als een soort cakejes. Vervolgens heb ik ze laten afkoelen en later nógmaals 9 minuten in de oven gedaan. Nog steeds cakejes…

2) Oftewel: koekjes is ook een leugen. Het zijn eerder een soort moist cakejes, in de vorm van koekjes. Nog steeds superlekker hoor, maar het zijn dus geen koekjes.

3) Ik had geen coconut sugar in huis en ik was te lui om naar de supermarkt te gaan (hebben ze dat spul überhaupt in een doorsnee Jan Linders? Don’t know). Ik heb er dus gewone suiker in gedaan. Iets minder gezond, maar ach.

Uiteindelijk zijn het dus gezonde chocolade cakejes ipv koekjes, maar dat maakt ze niet minder lekker. En je proeft écht géén avocado en de keuken was géén slagveld. Wat mij betreft:

Pinterest FTW!

Voeg een reactie toe