Kwarkpannenkoekjes: een easy en lekker ontbijtje!

kwarkpannenkoekjes

Huh? Dit is toch geen foodblog? Klopt, maar eten is mijn hobby en dit was een lekker ontbijtje dat ik jullie niet wilde onthouden. Kwarkpannenkoekjes! Is het een healthy recept? Neuh, niet echt. Is het vegan? Absoluut niet. Is het lekker? Yes!

Hoe ik hier bij uit kwam? Ik was te lui om naar de kelder te lopen voor een pak melk, dus toen besloot ik om maar eens te googlen of pannenkoekjes ook met kwark gemaakt konden worden. Ja mensen, uit luiheid komen ook wel eens goede dingen voort :). Ik vond een aantal recepten en heb deze allemaal een beetje gecombineerd tot het onderstaande recept. Ik vond ergens ver weg in een keukenkastje nog een zak rozijnen die ik wilde gebruiken, maar deze was inmiddels twee jaar (!) over de datum. Dat heb ik dus toch maar niet gedaan. Anyway: hier het recept!

Wat heb je nodig:

  • 250 gram kwark
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • Snufje zout
  • 75 gram bloem
  • 1 theelepeltje bakpoeder
  • Roomboter om in te bakken
  • Optioneel: rozijntjes voor in het beslag.
  • Optioneel: lekker fruit voor op de pannenkoekjes

Hoe maak je de kwarkpannenkoekjes?

Supersimpel: gooi alle ingrediënten bij elkaar (behalve de roomboter natuurlijk) en mix alles lekker luchtig. Normaal is pannenkoekenbeslag niet echt lekker om te snoepen. Dit beslag komt echter bijna in de buurt van cakebeslag, dus dip vooral even je vinger erin om te proeven. Omnom!

Smelt vervolgens een klontje boter in een pan met anti-aanbaklaag. Zet het vuur laag en maak twee of drie pannenkoekjes (ik maakte er drie per keer). Bak ze om en om goudbruin.

Stack de pannenkoekjes op een bord en besprenkel ze met wat je lekker vindt. Poedersuiker, schenkstroop, maple syrup: whatever floats your goat. Ze zijn ook lekker met rood fruit! Ik maakte ze met schenkstroop omdat dat het enige was wat ik in huis had vanochtend.

kwarkpannenkoekjes

Check hoe fluffy ze zijn! Net luchtige platte cakejes, omnomnom.

Eet smakelijk!

Add a Comment