New in: mijn Nepal fotoalbum!

Nepalalbum1

Oké, het heeft even geduurd, maar ik heb eindelijk de tijd (lees: zin) gevonden om mijn reisfoto’s uit te zoeken en er een fotoalbum van te maken. Een tijd geleden, toen ik nét terug was uit Azië, was ik er ook al een keer aan begonnen. Maar op de een of andere manier irriteerde ik me rot aan de software waarmee je zo’n fotoalbum in elkaar zet. Vorige week probeerde ik het nogmaals, en toen liep het als een trein.

Ik heb mijn Nepal fotoalbum gemaakt bij FotoFabriek. Er zijn talloze aanbieders waarbij je zo’n album inelkaar kunt draaien, maar ik ben uiteindelijk zonder duidelijke reden voor FotoFabriek gegaan. Eigenlijk is het heel erg simpel: je downloadt de software, maakt de pagina’s, controleert het eindresultaat en plaatst de bestelling.

Het maken van die pagina’s vereist overigens wel wat creativiteit. Gelukkig weet FotoFabriek ook dat niet iedereen een geboren creatieveling is op het gebied van fotoalbums, want je kunt heel erg eenvoudig sjablonen in de pagina’s plakken, zodat je daarna alleen maar de foto’s hoeft te vervangen. Vervolgens kun je gaan slepen met foto’s, zodat je er alsnog helemaal je eigen ding van kunt maken. Ik heb dit overigens niet heel veel gedaan. Het enige wat ik heb gedaan is af en toe een marge tussen foto’s gezet, terwijl deze in het sjabloon volledig tegen elkaar stonden. Beetje variatie in de tent.

Het eindresultaat was verbazingwekkend snel binnen. Ik plaatste de bestelling op zondag en op woensdag had ik mijn album al in m’n brievenbus.  Ook de kwaliteit van het papier en de kaft is top. Ik heb overigens wel extra betaald voor een harde kaft en 10 extra pagina’s. Dit kostte samen €10,- extra (€5 voor de kaft en €5 voor de extra pagina’s).

Het is wel aan te raden om écht goede foto’s te gebruiken. iPhone foto’s zullen waarschijnlijk niet zo mooi uitvallen op papier dan foto’s die gemaakt zijn met een spiegelreflex. Ik zie in mijn album het verschil tussen mijn compact camera en spiegelreflex heel erg goed terug. Ergens ook wel logisch, maar toch een aandachtspuntje als je zo’n album gaat maken.

NepalAlbum4

Het enige waar ik een beetje van baal is het feit dat het album snel krom trekt. Ik nam het gisteren mee in mijn tas zodat ik het na het werk aan mijn moeder kon showen. Toen merkte ik al dat het album een beetje krom begon te staan. Maar goed, ik laat het nu gewoon in de boekenkast liggen (plat, niet staand) en dan is er niets aan de hand.

Ik ben in ieder geval heel tevreden over de service. Ene Bram heeft mijn Nepal fotoalbum gecontroleerd voordat het werd opgestuurd. Het werd op alle punten goedgekeurd, dus ik weet niet wat ze doen als er ergens grote fouten worden gedetecteerd. Wellicht dat ze dan contact opnemen om een oplossing te bedenken…

Ik ga in ieder geval binnenkort mijn overige fotoboeken maken bij FotoFabriek. Thailand is up next!

NepalAlbum2

Add a Comment