Recept : easy scampi pasta

pasta met scampi

Soms kan ik echt urenlang food video’s op YouTube kijken. Vooral het kanaal Tasty is een favoriet. Simpele gerechten die je meestal in één pan kunt maken. Erg gemakkelijk en het ziet er altijd ontzettend lekker uit. Watertandend hang ik dan boven de iPad. Vandaag besloot ik een van die gerechten eens te maken als lunch.  Tja, soms wil je gewoon eens iets anders dan een simpele boterham.

Ik heb gekozen voor een shrimp pasta, maar dan met de ingrediënten die ik in huis had. De peterselieplant is momenteel bijvoorbeeld een zielig en bevroren hoopje ellende, dus die heb ik weggelaten. Ook bacon strips lagen niet in de koelkast, dus ook die zitten er niet in. Je kunt de video eventueel hier kijken, maar het recept is zo gemakkelijk dat je het prima zonder bewegende beelden kunt namaken.

Wat heb je nodig voor een stevige lunch voor 2 personen

  • 125gr ongekookte pasta
  • 12 scampi’s
  • 1/2 gesnipperd uitje
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • twee flinke handen verse spinazie
  • 240mL kookroom
  • 1/2 cup geraspte Parmezaanse kaas (+ beetje extra voor garnering)
  • peper & zout

Hoe maak je deze easy scampi pasta?

  1. Kook de pasta al dente (9 minuutjes) en giet af.
  2. Bak de scampi’s gaar in een klein beetje olijfolie. Haal de scampi’s uit de pan en zet ze even apart.
  3. In dezelfde pan fruit je het uitje en de knoflook kort zodat alle smaken vrijkomen. Voeg daarna de spinazie toe en laat deze slinken. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
  4. Voeg de kookroom toe aan de spinazie en breng het mengsel aan de kook. Laat het even een klein minuutje doorkoken en vergeet niet af en toe te roeren.
  5. Zet het vuur laag, voeg de pasta, de scampi’s en Parmezaanse kaas toe en roer goed door. Zorg dat de kaas mooi in het gerecht wegsmelt.
  6. Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas. Smakelijk!

gemakkelijke pasta scampi

Add a Comment