Terugblik 2016 – goede voornemens gelukt?

bye2016

Knipper twee keer met je ogen en hoppakee: 2016 is weer voorbij. Het was voor mijn gevoel niet het beste jaar ever, maar daarom is het ook zo fijn dat 2017 voor de deur staat. Kunnen we weer fijn met een schone lei beginnen. Voor 2016 had ik een aantal goede voornemens op een rijtje gezet, dus ik dacht: laat ik eens terugblikken om te kijken wat ik er van heb gebakken. Spoiler: niet zo veel ;)

Voor wie mijn goede voornemens wil teruglezen, je vindt ze hierrrrr.

Mijn eerste voornemen was een halve marathon. Helaas was dit een dikke fail. De Venloop stond gepland in maart, maar die heb ik met pijn in mijn hart moeten cancelen. Blessureleed aan de lopende band: dat is wel een beetje hoe je 2016 vanuit sport-opzicht kunt beschrijven. Daarmee kan ik mijn tweede voornemen ook meteen op fail zetten: als een halve al niet lukt, dan is die hele marathon uiteraard ook niet gelukt.

Triatlon

Numero 3 is een WIN! Ik finishte mijn eerste sprint triathlon in een (voor mij) respectabele tijd van 1:37:50. Door blessures werd het uiteindelijk niet die van Weert, maar later in het jaar kon ik gelukkig de sprint triathlon van Kinrooi (België) meepikken. Bekijk de foto’s en lees hoe het me af ging.

Qua wielrennen en hardlopen was het verder een buitengewoon slecht jaar. Mijn vierde voornemen was het rijden van een paar mooie wielertochten. Helaas. Ik reed überhaupt slechts 678 kilometer dit jaar. Dat moét volgend jaar beter. Voornemen nummer 5 van afgelopen jaar, het maken van een lange fietstocht van minimaal 150km, is daarom ook niet gelukt.

Belgie_wielrennen

Verder had ik ook nog wat doelen omtrent mijn blog. Ik wilde mooiere foto’s op mijn blog plaatsen. Naar mijn mening is dat redelijk goed gelukt, zowel met GoPro foto’s als andere foto’s. Verder wilde ik graag regelmatiger posten op mijn blog. Dat ging een gedeelte van het jaar goed, maar later had ik wegens drukte op het werk weinig zin en tijd om mijn blog te onderhouden. Maar: een nieuw jaar, dus nieuwe kansen. Uiteraard staat mijn blog ook weer op de goede-voornemens-lijst van 2017:)

solden_main

Ik ging in 2016 maar liefst twee keer op wintersport! In het begin van het jaar reisden we af naar Mayrhofen, en begin deze maand stonden we in Sölden op ons snowboard. Het was mijn goede voornemen om een GoPro wintersport filmpje te maken. Tijdens allebei de vakanties heb ik beelden geschoten, en van Mayrhofen staat al een filmpje op mijn blog. Geen hoogstandje, I know, maar ik ben nog lerende. Ik ben vandaag begonnen aan het filmpje van Sölden. Die zul je hoogstwaarschijnlijk in januari 2017 op mijn blog en YouTube zien verschijnen.

Warsaw5

Travelwise kan ik wél weer een goed voornemen afvinken. Een mooie vakantie naar een land was ik nog nooit ben geweest. Oké, het werd uiteindelijk een citytripje naar Warschau – Polen, en geen Bolivia, Peru, Noorwegen of Ijsland. Maar technically speaking is dat ook gewoon een vakantie, en daarmee kan nummertje 8 dus mooi worden afgevinkt. Check!

En dan nog dit

In 2016 wilde ik…

Eggs benedict eten – Niet gelukt. Serieus, weet íemand een restaurant waar je dit kunt eten? Ik heb me het apenlazerus gezocht. Nergens te vinden.
Hardlopen in het buitenland; Ha, CHECK! In Frankrijk liep ik een paar mooie, heuvelachtige rondjes. Heerlijk!
Een “vorm” lopen in Nike+ (dat de route bijvoorbeeld de vorm van een hartje of iets dergelijks heeft). Vorm nader te bepalen; Niet gelukt, maar dat fixen we in 2017 nog wel.
Zelf energierepen maken; Niet gelukt.
– Schieten met een echt pistool (op de schietbaan uiteraard. Lara Croft modus: aan!); Niet gelukt, maar dit staat zeker weer op de lijst voor 2017. I will fire a gun in 2017, dammit!
– Minimaal 1000km hardlopen
. – Niet gehaald, uiteraard. Dit was misschien ook wel een beetje voorbarig. 1000 km is niet niks, en met mijn blessure-verleden is dit gewoon niet haalbaar. Daarom volgend jaar een iets realistischer doel stellen.

Oké, dat was 2016.

Iedereen alvast een fantastisch nieuwjaar gewenst! Dan kun je morgen met je brakke hoofd terug naar fit-it-up.nl surfen om mijn goede voornemens voor 2017 te lezen ;)

Voeg een reactie toe