Bike porn: Liv Avow Advanced tijdritfiets

Liv Avow Advanced

You either love ‘em or you hate ‘em. Tijdritfietsen. Ik vind ze prachtig. Het gestroomlijnde frame, mooie wielen met hoge velgen, comfortabel ligstuur: love it. Als je mij vraagt hoe bike-perfection eruitziet, dan zal ik altijd met een tijdritfiets op de proppen komen. En dan is de Liv Avow Advanced tijdritfiets een serieuze kanshebber.

Liv is de dameslijn van fietsgigant Giant (pun intended). Niet alleen hun fietsen zijn mooi, ook hun wieleroutfits zijn super. Mooie, vrouwelijke shorts & shirts die er ontzettend comfortabel uitzien. Én stylish. Tja, het oog wil ook wat als je zwetend en hijgend over je stuur hangt om nog nét even een QOM te scoren op dat ene Strava segmentje.

liv avow advanced

Anywayz, terug naar de fiets. De Liv Avow Advanced lijn heeft meerdere uitvoeringen. Het basismodel is Shimano 105 / Ultegra afgemonteerd en heeft een 11-speed cassette. De luxe uitvoering (Advanced-E) wordt geleverd met Giant SLR 1 Aero wielen, terwijl de “standaard” Advanced is uitgerust met een iets minder indrukwekkende PA-2 wielset. Het carbon frame is prima van gewicht (8,7kg netto gewicht), al is dit voor een tijdritfiets minder van belang dan voor een reguliere racefiets omdat je niet of nauwelijks berg op hoeft.

That’s it? Nee hoor, hold your horses, want er is ook nog een pro model. De Liv Avow Advanced Pro 0 en pro 1 zijn nóg wat mooier en beter uitgerust. In plaats van Shimano heeft de Pro 0 een Sram groep, waar mijn favo triathlete Mirinda Carfrae ook mee rijdt (zij rijdt overigens op een Felt tijdritfiets, ook geweldig mooi, maar dat terzijde).

Allemaal leuk, die specs, maar wat mij het meeste aantrekt, is het uiterlijk van deze beauty. Een fiets koop je met gevoel. Ja oké, uiteindelijk zijn die specs wel belangrijk, maar je moet toch eerst een beetje verliefd worden. Dus looks zijn belangrijk!

liv avow advanced pro

Kijk dan hoe mooi. L.O.V.E. Dit is absoluut mijn favoriet.

De Pro modellen worden geleverd met een geïntegreerd drinksysteem én met een soort storage unit waar je dus wat repen/gels en je sleutel in kwijt kunt. Vriendlief is allergisch voor “onnodige shit op de bovenbuis”, maar ik vind het a) handig en b) mooi. Je ziet goed dat Liv ontzettend haar best heeft gedaan om het aerodynamisch & stijlvol te houden. Wat mij betreft: mission accomplished.

Overigens zijn de pro modellen maar liefst dubbel zo duur als de gewone advanced.

liv avow advanced pro

Hoewel ik niet van plan ben om een paar duizend euro uit te geven aan deze beauty (tenzij Gaston binnenkort met een cheque voor de deur staat, dan plaats ik meteen een bestelling!), heb ik wel een klein beetje research gedaan. Wat blijkt: in Duitsland en Nederland betaal je 2500 euro voor de standaard wit met blauw & groene Liv Avow Advanced 2017. Rij je echter even naar de UK, dan kost diezelfde fiets je “maar” 2100 euro. Dat is wel een ritje waard, toch?

Afbeeldingen via Liv Cycling

Add a Comment