Blessure-alert: daar gaan we weer…

Blessure1

Ik was best wel trots op mezelf. Vorige week rekte ik mijn langste hardloopafstand op tot 12,5 km. Een prima run, al zeg ik het zelf. Geen noemenswaardige pijntjes en een fijn tempo. Het weer was een beetje grijs, maar later liet de zon zich nog even zien. Daarnaast besloot ik een lusje door het bos aan mijn vaste route vast te plakken, en zo vond ik meteen een nieuwe favoriete route.

Yes, zou het dan eindelijk een keer goed gaan?

Nee dus.

Nu, op het moment van schrijven zou ik eigenlijk op mijn hardloopschoenen buiten moeten staan om een langere run te doen. Helaas gooit mijn linkerknie roet in het eten. Jawel, blessure alert! Ik denk dat het een lopersknie is. Het kwam opzetten tijdens mijn social run met S, afgelopen woensdag. Social run betekent bij mij veel kletsen en niet te hard lopen. Gewoon gezellig. Op de een of andere manier heb ik het tijdens die luttele 5,5 km wel voor elkaar gekregen om mijn linkerknie te verpesten.

blessureshizzleIk weet niet of het echt aan mijn 5,5 km social run heeft gelegen, of misschien dat die 12,5 km van drie dagen eerder ook heeft geholpen. Ik zou zeggen dat mijn 12,5 km weinig met mijn gloednieuwe blessure te maken heeft, aangezien de pijntjes pas redelijk laat in de run kwamen opzetten. Maar ja, zeker weten doe je het natuurlijk nooit.

Tijdens het wandelen en tijdens het traplopen (alleen de trap af) zit het pijntje aan de buiten-onderkant van mijn linkerknie er nog. Hardlopen ga ik dus nog even niet proberen. Het is de afgelopen dagen wel minder geworden, dus wat dat betreft gaat het wel de goede kant op met mijn blessure.

Met deze irritante kutzooi (sorry, frustratie) loopt mijn halve marathon in maart wel serieus gevaar. Dit vind echt heel erg aangezien ik vaak genoeg op blogs van andere lopers terecht kom die zonder serieuze blessures en problemen lekker kunnen opbouwen. Bij mij lukt dat obviously niet en dat irriteert me echt mateloos.

Ik vraag me écht af of ik óóit zonder al te veel issues mag hardlopen. Het zou me zo ontzettend gelukkig maken.

Add a Comment