Een schitterende herfst run

herfst run

Afgelopen weekend ging de klok een uurtje terug. Dat betekent: één uur extra weekend! Dat uur heb ik goed en sportief besteed met een heerlijke herfst run. Kijk, de herfst en winter zijn nu eenmaal niet mijn favoriete seizoenen. Ik heb gewoon zon nodig om fatsoenlijk te functioneren. Maar op zo’n dag als afgelopen zondag gaat mijn humeur er stukken op vooruit: een stralend blauwe lucht en die grote goud-gele bol in de lucht die de hele dag loopt te shinen. Yes, afgelopen zondag was een Sunday, een funday en een runday!.

Ik besloot om niet op snelheid te lopen, maar om de afstand een beetje op te rekken. Twee dagen daarvoor deed ik al een (te) snelle run omdat ik met vriendlief meeliep (klik voor Garmin data). Zijn tempo ligt hoger dan dat van mij, dus ik startte te snel. Dat heb ik geweten: na een paar kilometer was de batterij leeg. Nadat ik een stukje had gewandeld, kon ik het hardlopen weer oppakken op mijn eigen tempo.  Toch weer 5,5k op de teller.

Het liefst loop ik echter alleen: een lekkere progressive housemix op de mp3 en fijn op mijn eigen tempo. Dat deed ik afgelopen zondag dan ook. Normaal gesproken heb ik na 5 á 6 kilometer voorvoetlanden zo’n 5 dagen spierpijn, dus ik wilde het mezelf niet aandoen om meteen een paar kilometer extra eraan vast te plakken. Mijn kuiten zijn gewoon nog niet helemaal gewend aan de nieuwe manier van lopen. Daarom liep ik de eerste 2,5 kilometer met voorvoetlanding en daarna heb ik mijn techniek ietsje “verplaatst” naar tussen een midden- en voorvoetlanding in. Dat werkte super.

herfst run in het bos

Uiteindelijk liep ik 8,5km (klik voor Garmin data). Ik hád nog verder door kunnen lopen, maar ik wil het ook niet jinxen. Dus: verstandig zijn en stoppen. Ik ga in ieder geval weer richting de 10km en dit keer zonder noemenswaardige blessures en pijntjes!

Door mijn obsessie liefde voor reizen, vergeet ik af en toe hoe mooi Nederland kan zijn. Tijdens deze herfst run liep ik mijn favoriete route rondom een dagstrand / meertje, lekker door het bos met een mooi uitzicht over de velden, met de knisperende herfstbladeren onder mijn schoenen.

Nederland is zo slecht nog niet … :)

herfst run met mooi uitzicht

Add a Comment