Fysio update: doei nr 2, welkom nr 3

physical therapy

Ik dacht: ik gooi nog eens een fysio update op het wereldwijde web. Inmiddels heb ik namelijk twee fysio’s versleten en ben ik aan mijn derde begonnen. Numero 3 is overigens wel een blijvertje, verwacht ik. Let me explain.

Laat ik beginnen met het feit dat ik fysio nummer 2 niet bewust aan de kant heb geschoven. Ik was prima tevreden over zijn kennis & kunde en ik heb nog nooit zo’n goede kuitspier massage gehad dan van hem (pijn, PIJN zeg ik je). Anyway:  hij was altijd goed bereikbaar, ik kon goed met hem babbelen tijdens de martel fysio sessies en bij spoed wist hij altijd wel even tijd voor mij vrij te maken. Kudo’s.

Zoals ik in een vorige blog aangaf, zei Fysio nummer 2 al vrij snel dat hij niet verwachtte dat ik mijn scheve rechterbeen weer recht zou kunnen krijgen. Een slap in the face, maar wel eerlijk. Toch wilde ik het er niet bij laten zitten. Ik besloot om het een stapje hogerop te zoeken: ik boekte een afspraak bij een sportarts om te kijken of er misschien ergens iets structureel mis zat in mijn lijf. Dan zou ik me misschien bij mijn scheve rechterbeen kunnen neerleggen.

fysio spieren
Foto gemaakt door fysio nummer 1. Links is niet helemaal oké, maar rechts is helemaal kak, as you can see.

Zo geschiedde: De sportarts deed een quick check, zag hier en daar wat kleine problemen, maar geen structurele issues waardoor hardlopen een dingetje zou zijn. Behalve dat rechterbeen.

“Tja. Ik kan er lang en kort over praten, maar je spieren zijn te zwak”, aldus mevrouw Sportarts.

Dat was de conclusie.

In Jip-en-Janneke taal: érgens is het misgegaan waardoor de spier die mijn been recht houdt, is gaan verzaken. De omringende spieren hebben het werk van de deserteur overgenomen, waardoor die een beetje overwerkt zijn geraakt. Uiteindelijk is hierdoor een disbalans in mijn lijf ontstaan, waardoor het hele zooitje een beetje ontregeld is geraakt.

Ze gaf aan dat ik naar de fysio zou moeten en dat hij een test bij mij kon doen om mijn spierkracht te meten. Daar zouden dan superspecifieke resultaten en cijfers komen waardoor ik zeer gericht zou kunnen gaan trainen.

Kijk, daar word ik blij van.

Ze gaf ook aan dat ze het liefste zou hebben dat ik naar Fysio nummer 3 zou gaan omdat ze daar altijd goed contact mee had. Mochten er dus toch stiekem ergens wat structurele problemen in mijn lijf verscholen zitten, dan zouden ze snel kunnen schakelen. Daarnaast is Fysio nummer 3 een sport fysiotherapeut die nauw samenwerkt met de atletiekvereniging (en zelfs een locatie op de atletiekbaan heeft).

En zo kwam ik dus bij Fysio nummer 3 terecht.

In mijn volgende blog ga ik in op die spierkracht test die ik deed (gróte aanrader) en de oefeningen waarmee ik werd opgezadeld.

Add a Comment