Getest: Avanca D1 sport headset

Tijdens het hardlopen kun je bijna niet zonder een lekkere beat die in je oren schalt. Een opzwepend muziekje zorgt instantly voor meer power én plezier tijdens het hardlopen. Daarnaast maskeert een fijne track ook nog eens het geluid van je eigen gehijg, wat echt niet prettig is om naar te luisteren tijden het lopen. Kortom: hardlopen mét muziek is key. Van Hdphns.com kreeg ik een sport headset opgestuurd om te testen. De Avanca D1 Sport Headset in de kleur zwart, om precies te zijn.

Dit is ‘em dan:

In de verpakking zitten de volgende onderdelen:

  • De Avanca D1 sport headset
  • Een oplaadkabel (micro USB)
  • Twee extra paar siliconen in-ear oordopjes (in verschillende maten)
  • Waterproof rubberen hoesjes
  • Zakje

Wat is het precies?

Dit is dus de Avanca D1 sport headset. Een bluetooth headset die stevig blijft zitten tijdens het hardlopen en draadloos muziek afspeelt. Ik heb de zwarte, maar de headset is ook verkrijgbaar in het wit.

Hoe werkt het?

De Avanca D1 werkt ontzettend gemakkelijk. Er zit namelijk één aan-/uitknop op die tevens zorgt voor de connectie met bijvoorbeeld je telefoon. Je houdt dit knopje lang ingedrukt en je hoort dan een gesproken stem Power On zeggen. Als je de knop nog langer ingedrukt houdt, zegt de stem er meteen achteraan: Your headset is connected.

Selecteer vervolgens je playlist op je telefoon (of andere bluetooth muziekspeler), en druk op play. Je hoort meteen je favoriete tunes door de hoofdtelefoon schallen.

De geluidskwaliteit is zeer prima. Het geluid klinkt wel wat scheller dan mijn noise cancelling hoofdtelefoon, maar voor tijdens het hardlopen is het geluid zeker goed genoeg.

Alle noodzakelijke knopjes vind je overigens op de headset zelf. Je kunt dus eenvoudig naar het vorige of volgende nummer gaan (rechteroor) en het volume naar boven of beneden bijstellen (linkeroor). Verder zit aan het rechteroor ook het aan-/uitknopje.

Het apparaatje uitzetten is overigens heel eenvoudig: houdt het knopje ingedrukt, en de stem zegt “Power off, your headset is disconnected”. That’s it.

Hoe zit de Avanca D1 sport headset?

Superfijn! De headset zit lekker stevig en tijdens het hardlopen heb je er geen omkijken naar. Wat ook prettig is: er zijn dus drie verschillende maten siliconen in-ear oordopjes die je op de oortjes kunt bevestigen. Daarmee kun je je headset goed passend maken. Ook worden waterafstotende rubberen hoesjes meegeleverd waarmee je de knopjes kunt bedekken met slecht weer. Hierdoor gaat je headset niet kapot wanneer je in een regenbui terecht komt.

Nadelen?

Ik kan op dit moment maar één nadeel ontdekken: ik wil het liefst alleen nog maar met deze headset hardlopen, maar ik loop normaal gesproken met een mp3 speler en die heeft helaas geen bluetooth. Dit heeft dus niets met de Avanca D1 sport headset te maken, maar meer met mijn mp3 speler ;)

Afgelopen week was ik in Griekenland en toen liep ik sowieso met mijn telefoon (voor de veiligheid). Op zich is het dus wel te doen. Ook in Nederland zou het veiliger zijn om met mijn telefoon te lopen, dus wellicht dat ik er maar aan moet wennen.

Want als je eenmaal draadloos hebt gelopen, wil je niet meer anders.

Een reactie

Voeg een reactie toe