Review: Kalenji Kiprun LD hardloopschoenen

Wanneer je begint met een nieuwe sport, kan dit aardig wat geld kosten. Niet alleen abonnementsgeld bij een club, maar ook de aanschaf van sportartikelen. Bij dit laatste kun je tegenwoordig flink besparen. Decathlon is namelijk dé winkel waar je terecht kunt wanneer je voor een goede prijs (en excellente prijs-kwaliteit verhouding) je sportbenodigdheden wilt aanschaffen. Ze hebben er van alles, voor sporten van (letterlijk) A tot Z.

Ik kreeg van Decathlon twee items opgestuurd om te testen. De eerste review is al online (Kalenji compressie tubes, I love them!) en hier volgt de tweede: Kalenji Kiprun LD hardloopschoenen.

Kalenji1

Kalenji Kiprun LD

Kalenji is het eigen merk van Decathlon. Het mooie is dat het merk voor iedere soort sporter een geschikte schoen heeft. Wanneer je nét begint en niet weet of hardlopen of triathlon wel je ding is, dan kun je beginnen met een instapmodel van slechts €12,99 (nu in de sale voor maar €10,99!). Wanneer je overtuigd bent van je liefde voor de sport, dan kun je met Kalenji rustig doorgroeien naar het top model Kalenji Kiprun LD. Deze laatste heb ik getest!

Kalenji Kiprun LD: geschikt voor elke hardloper

De Kalenji Kiprun LD is een schoen die, naar eigen zeggen, geschikt is voor élke runner. Zowel neutraal als pronerend. Ik vroeg me in eerste instantie af hoe dit mogelijk was, maar ik ben er achter. De demping is het geheim. De Kalenji Kiprun hardloopschoen heeft ontzettend veel demping, maar het materiaal blijft de voet toch goed ondersteunen tijdens het hardlopen. Dit is vrij uniek, omdat een veel demping vaak gepaard gaat met een ietwat onstabiele schoen. De Kalenji Kiprun LD biedt echter een bepaalde mate van stabiliteit en tevens demping en comfort. Een goede combinatie!

Je ziet het er misschien al aan, maar de schoenen zijn erg comfortabel. De dikke, cushioned rand zorgt ervoor dat de Kalenji Kiprun LD ontzettend goed om de voet zit. Hierdoor wordt ook weer een bepaalde mate van stabiliteit bereikt. De combinatie van stabiliteit en demping zijn van belang bij het hardlopen op verharde ondergrond. De Kalenji Kiprun LD is dan ook met name geschikt voor langere afstanden op asfalt.

Kalenji3

Kalenji Kiprun maatvoering en kleuren

De maatvoering van de Kalenji Kiprun is normaal. Ik draag normaal gesproken maat 39, en ik heb deze maat ook in de hardloopschoenen. Hij zit helemaal perfect en sluit goed aan rondom de voet.

Qua kleuren heb je keuze: ik heb de blauwe maar je kunt ook voor de roze variant kiezen. Beiden zijn overigens even duur: normaal gesproken betaal je €89,99 maar nu kun je ze voor €79,99 naar huis klikken.

Is de Kalenji Kiprun LD geschikt voor je?

Ben je een hardloper met een hiellanding en heb je weinig last van blessures, dan is de kalenji Kiprun beslist een hardloopschoen om te proberen!

Doordat ik van nature al door mijn rechterknie zak, wordt dit door de demping nog eens extra benadrukt. De schoen is daarom voor mij niet stabiel genoeg om te hardlopen. Ook werkt de schoen voor mij niet goed samen met de voorvoetlanding. Ik gebruik de schoen nu voor wandelingen en voor mij persoonlijk werkt dit super!

Wil je ze ook? Koop ze hier >>

Kalenji Kiprun LD

Voeg een reactie toe