Halve marathon update : 10K!

Halve marathon 10k

Positief halve marathon training nieuws: ik zit weer aan de 10K! Eergisteren besloot ik mijn hardloopschoenen aan te trekken en een iets langere run te maken. Aangezien ik over exact 10 weken een halve marathon uit mijn beentjes moet persen, wordt het nu écht tijd om vooruitgang te boeken op het gebied van afstand. Die 10K was dus écht nodig. Maar mijn maag besloot een beetje tegen te werken.

Nou ja, eigenlijk was het mijn eigen schuld. Twee stukken (mislukte) Arretjescake vallen nogal als een betonblok op je maag. Om dan een uurtje later te gaan hardlopen, was niet het beste idee van het jaar. Toch ging ik. En binnen anderhalve kilometer wilde ik er al mee kappen door steken in mijn ribben en een maag die letterlijk op en neer ging in mijn buik (althans, zo voelde het). Mijn benen waren er echter prima aan toe. Op wat kleine pijntjes na, die uit zichzelf ook weer weg gingen, had ik weinig te klagen.

Road to halve marathon
Slechte run eerder deze week

Als ik op dat moment rechtstreeks naar huis zou lopen, dan zou ik 3 kilometer in de benen hebben. Nee, dat zou écht te weinig zijn. Eerder deze week had ik namelijk ook al een slechte run van nog geen 4km, dus nu zou ik er niet zo gemakkelijk van af komen. Ik besloot om door te zetten.

Right then and there maakte ik ook het besluit om mezelf te belonen als ik de 10k zou vol maken. Mijn geliefde e-reader was namelijk nog steeds hoesjes-loos, en dat in combinatie met mijn niet-zo-fijne motoriek is erg gevaarlijk. Ik maakte de afspraak: 10k hardlopen = hoesje voor e-reader kopen.

Goede deal, al zeg ik het zelf. En ik ben dan iemand die zich aan zo’n deal houdt. Hoewel mijn maag zich meerdere keren bijna omdraaide en ik dus absoluut niet genoot van mijn run, heb ik wel de 10 kilometer vol gemaakt.

Mijn gemiddelde snelheid was overigens nog niet eens heel slecht als je bedenkt dat ik ook stukjes gewandeld heb. 5:50min per kilometer, wat neerkomt op iets meer dan 10 kilometer per uur. Zonder het wandelen zou mijn pace waarschijnlijk neerkomen op ongeveer 5:35min/km, wat een beetje “mijn” snelheid is. Als ik nergens op let en gewoon goed door loop, dan kom ik negen van de tien keer op ongeveer 5:35min/km uit. Ik zou erg blij zijn als ik die snelheid ook kan vasthouden op mijn halve marathon, maar dat zien we tegen die tijd wel. Finishen is belangrijker dan een goede tijd neerzetten. Maar het zou natuurlijk top zijn als het allebei zou kunnen.

Anyway: die 10k heb ik dus in the pocket. En kijk mijn fancy leren e-reader hoesje mooi wezen!

LousyRun3

Voeg een reactie toe