Halve marathon Venloop: ingeschreven!

Venloop halve marathon 2017

Ja hoor, here we go again. Ik heb me ingeschreven voor de Venloop 2017. Er gaat een halve marathon gelopen worden, driewerf hoezee! Op 26 maart 2017 sta ik, als alles meezit, aan de start van de 21,1 km in Venlo. Lekker op tijd met inschrijven, hoor ik je denken. Klopt, maar ik zal je dan ook maar meteen vertellen dat de halve marathon al is uitverkocht. Slechts twee dagen waren er nodig om alle startnummers te voorzien van een naam. En mijn naam staat er ook bij. Happiness!

Ik heb nog 7,5 maand om me voor te bereiden en ik ga het nu echt (ÉCHT) voorzichtig aanpakken. Dat fiasco van afgelopen jaar gaan we dus niet herhalen, thank you very much. Oftewel: rustig lopen, langzaam opbouwen en netjes mijn fysio oefeningen blijven doen om blessures te voorkomen. Dit keer wordt het een succesje. Ik voel het. Als richttijd heb ik overigen tussen 1u45m en 2u opgegeven. Ik denk dat dat haalbaar moet zijn, aangezien ik de 10k in 50 minuten liep. Maar om heel eerlijk te zijn interesseert me die richttijd geen ene biet. Het is dat ik ‘em verplicht moest opgeven bij het inschrijven, maar voor mij geldt: finishen = winnen.

Medaille graveren

Uiteraard heb ik gekozen voor het complete pakket inclusief het graveren van de medaille. Vorig jaar had ik die optie er ook bij gekocht, maar toen was er geen medaille om te graveren. Het klinkt een beetje silly, maar ik wil zó graag een medaille. Het mag zo’n goedkoop plastic geval zijn, dat maakt me niet uit, maar het gaat puur om het idee. Ik heb namelijk een 10k gelopen en daar kreeg ik geen medaille (maar een notitieblokje, seriously?) en mijn eerste triathlon leverde ook al geen trofeetje op. Ik wacht op de dag dat ik mijn eerste wedstrijd loop (of zwem-fiets-ren) waarbij ik een medaille mag ontvangen. Dan kan ik eindelijk mijn DIY Pinterest projectje oppakken: een medaillehanger.

Overigens doet de wederhelft ook mee met de Venloop, al heeft hij gekozen voor de 10k. Een halve marathon is hem iets te gortig. Aangezien pacen niet zijn sterkste kant is, is het misschien ook wel beter om eerst een keer een 10k te doen. Mocht hij nog willen wisselen van afstand, dan kan dat op het laatste moment waarschijnlijk nog wel. Er zijn altijd halve marathoners die hun startbewijs op het laatste moment willen switchen voor een 10k ivm blessures of minder ideale voorbereiding.

Maar goed: dat startbewijs voor de halve marathon is dus binnen. Check! Nu rustig aan beginnen met de voorbereiding. Deze keer gaat het lukken, I can feel it!

Venloop halve marathon 2017, here I come!

Add a Comment