Hardloop bucketlist part 2

Hardlopen in het buitenland. Hiermee vervul ik meteen twee van mijn drie grootste hobbies, namelijk reizen en sporten. Die derde hobby is trouwens eten. En mijn vierde (bonus)hobby is slapen. Anyway: Runner’s World, mijn favo magazine, heeft in de laatste editie weer een mooie hardloop-bucketlist opgenomen met schitterende wedstrijden over de hele wereld. De inleiding:

“Ben jij een liefhebber van wedstrijden lopen én reizen?”

Yep!

“Voor jouw inspiratie selecteerden vijf correspondenten de 24 meest bijzondere wedstrijdbestemmingen op zes continenten”

– Mooi. (PS. hoe kan ik precies correspondent worden? Ik wil wel hardloopwedstrijden testen over de hele wereld, neem even contact met me op ;).

Ik ga ze overigens niet alle 24 benoemen, maar ik haal de toppers eruit. Komen ze:

Praag marathon (Tsjechië)

Praag is een van de mooiste steden van Europa, dus het is dan ook een feestje om daar een marathon te lopen. Je loopt langs tig historische bezienswaardigheden en schitterende gebouwen en er staan duizenden mensen langs het parcours om je aan te moedigen. Een echte must op je bucketlist, en ook nog prima te doen qua kosten van vliegtickets en verblijf. Waarschijnlijk de goedkoopste optie in deze lijst.

Lidingöloppet (Zweden)

Een trail run van 15 of 30 kilometer door de adembenemende natuur in Zweden. In Lidingö (nabij Stockholm) kan het. Het is een uitdagend onverhard parcours over steile, smalle paadjes door een heuvelig landschap. Geen makkie, maar de natuur maakt alles goed.

Mauritius marathon (Mauritius)

Parelwitte stranden, palmbomen, azuurblauwe zee: de Mauritius marathon is een paradijselijk wedstrijd die niet mag ontbreken op je bucketlist. Je loopt over een van de mooiste kustwegen van de wereld en kunt de wedstrijd eindigen met een heerlijk verkoelende duik in de zee. A run through paradise. Waar kan ik me inschrijven?

Bagan temple run (Myanmar)

Ja hoor, issie weer. Deze wedstrijd had ook al een plaatsje veroverd op mijn vorige hardloop-bucketlist. Behalve de maratonafstand is er ook een halve marathon en een 10k. Oftewel: voor ieder wat wils. De wedstrijd leidt je dwars door Bagan, bekend om de tweeduizend tempels en tempelruïnes. Dit pareltje staat beslist bovenaan de lijst! So nice, I post it on my blog twice.

Nepal marathon (Nepal)

Tijdens mijn “wereldreis” (door Azië) is Nepal toch wel het land waar ik mijn hart heb verloren. Een schitterend land met dito cultuur en de allerliefste mensen. In november vindt er elk jaar de Nepal International Marathon plaats die je door het Shivapuri National Park leidt. De hoogte (hoogste punt: 2200m!) maakt dit zeker geen gemakkelijke marathon, maar voor een ervaren hardloper zou het geen probleem moeten zijn.

Big Sur 10.6 Miler (California, USA)

17 kilometer langs de Californische kust lopen? Yes please! Deze wedstrijd is uniek door het feit dat je over een gigantisch hoge brug loopt. Hoewel het klinkt als een redelijke easy run, maken de klimmetjes en de tegenwind het toch een pittige wedstrijd. Maar 17 kilometer is dan wel weer redelijk goed te doen. Dat dan weer wel. Inschrijven? Wees snel, want de wedstrijd is meestal binnen een uurtje uitverkocht.

Lake Tahoe marathon (California, USA)

Lake Tahoe: de enige reden waarom ik deze plek ken, is omdat snowboard babe Jamie Anderson 80% van haar instagram foto’s in deze streek maakt. Ik denk dat ze er woont. Er zit een ware “hill from hell” in het parcours waar doedelzakspelers je omhoog supporteren met hun muziek. Is één marathon niet genoeg voor je? Je kunt er ook drie marathons op drie achtereenvolgende dagen lopen. Voor de echte die-hards.

Inca Trail marathon / 30K  (Peru)

Héél hoog op de algemene reis-bucketlist: Peru. Machu Picchu is natuurlijk zo toeristisch als wat, maar als reisliefhebber moét je het gezien hebben. Tijdens de Inca Trail Marathon is het mogelijk om Machu Picchu al hardlopend te aanschouwen. Hoe gaaf! Nadeeltje: het is een van de zwaarste marathons ter wereld. Voordeeltje: je kunt ook 30k kiezen en indien gewenst kun je de afstand verdelen over twee dagen. Dat moet te doen zijn.

City to surf – Sydney (Australië)

En dan pikken we er ook nog eentje mee in Australië: de City To Surf run. Je loopt samen met 79999 andere deelnemers van Sydney naar het welbekende Bondi Beach. Met 14 kilometer is deze run prima te doen, al zitten er wel wat gemene klimmetjes in. De sfeer is er echter ongekend: allemaal orkestjes en flink wat publiek dat je richting de finish support. Een mooie afsluiter voor je bucket list!

Heb jij een van deze evenementen ook op je lijst staan? Bekijk ook mijn andere running bucketlist.

Add a Comment