Hardlopen in het buitenland

Buitenland_Pisa

Rondom mijn huis heb ik eigenlijk altijd een vast hardloop rondje. Het is een fijn rondje dat over rustige wegen/paden leidt en omdat ik dit rondje erg vaak doe, is het super eenvoudig om vooruitgang te traceren. Toch is het ook heerlijk om nieuwe routes te ontdekken. Een plek waar dat heel gemakkelijk kan, is in het buitenland.

Eigenlijk was ik van plan om in Pisa mijn allereerste hardlopen-in-het-buitenland-ervaring op te doen. Fijn in de vroege ochtend langs de toren van Pisa en de gezellige smalle straatjes van de stad draven. Heerlijk. Helaas waren de temperaturen zo ontzettend tropisch dat hardlopen onmogelijk (en onverantwoord) was. Dat was namelijk het weekend dat het in Nederland al zo’n 38 graden was, dus dan kun je wel bedenken hoe hoog de temperaturen in Pisa waren. Niet te doen dus. Toeristen en zelfs locals vielen met de bosjes neer door de hitte, en we hoorden dan ook constant ambulances rondrijden. Kortom: mijn hardlopen-in-Pisa verhaal ging niet door.

Afgelopen weekend zijn we twee dagen en één nachtje naar Luxemburg geweest met vrienden. Gelukkig zijn we allemaal redelijk sportief, dus er waren dan ook geen scheve gezichten toen ik zei dat ik de volgende ochtend wel even een rondje wilde gaan hardlopen. Sterker nog: de hele bups ging mee.

Buitenland_heiderscheid

Het was er redelijk heuvelig, dus dat was wel zwaar. We hebben dan ook lekker rustig aan gedaan, en dat beviel me eigenlijk zeer prima. Het leuke is dat je totaal geen flauw idee hebt waar je naartoe loopt. Nul herkenningspunten en geen enkele druk om sneller te zijn dan de vorige keer, aangezien er geen vorige keer is. Heel slecht, maar die druk om beter te presteren dan de vorige keer voel ik thuis wel altijd. Daarom zou ik sowieso wat meer variatie in mijn hardlooprondjes moeten aanbrengen.

Buitenland_Londen

Waar ik in de toekomst ook naartoe ga: eigenlijk wil ik overal (mits het weer en de omstandigheden het toelaten) een rondje hardlopen. Hoeft niet ver en hoeft niet snel, zolang ik er maar van geniet. We gaan ergens dit jaar nog een weekendje naar Londen en waarschijnlijk ga ik met mijn moeder nog een weekendje naar Rome, dus op die plekken zal dan sowieso gelopen worden. Nu al zin in!

Voeg een reactie toe