Hardlopen in het donker

Damescollectie Asics Hardlopen

De temperaturen worden lager, de dagen worden korter. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen (Wintersport seizoen! WOOHOO!), maar qua hardlopen vind ik het wat minder. Ik ben écht een goed-weer-loper. Lekker in het zonnetje, aangenaam temperatuurtje, fijn briesje… Helaas denkt moeder natuur daar anders over, en komen na de lente en zomer de oh-zo-geweldige herfts (nat) en winter (kkkkoud). Aangezien ik hardlopen vandaag de dag écht leuk vind en aangezien ik mooie doelen heb gesteld (waarover later meer), kan/wil ik het niet laten om ook tijdens de donkere dagen wat kilometers te maken. Toch zijn er hier en daar wat zaken om rekening mee te houden. Dus hier enkele hardlooptips voor hardlopen in het donker.

Tip 1: Gooi je route om

Misschien wat voor de hand liggend, maar in het donker is het beter om de donkerdere bospaadjes en afgelegen routes te vermijden. Om meerdere redenen overigens: a) je ziet toch niks van de omgeving en b) het kan onveilig zijn. Ik ben ook al overgegaan op mijn winterroute, wat betekent dat ik over een verlicht industrieterrein ren. Leuk? Nee, niet bepaald. Maar veiligheid boven alles :)

Tip 2: Draag reflecterende kleding

Reflecterende kleding is een must. In de nieuwe collectie van Asics zitten nu speciale Lite-Show items. Deze zijn voorzien van strips die goed oplichten in het licht van auto’s, scooters en fietsers. Je loopt er dus fashionable bij, je bent warm gekleed én je bent goed zichtbaar. Klinkt als een win-win-win situatie ;)

Hardlopen in het donker Asics
Goed zichtbaar in het donker: belangrijk!

Tip 3: Ledlampjes

Ook al draag je reflecterende kleding, naar mijn mening is het een must om ook ledlampjes te dragen. Draag ze als band om je bovenarm en laat de lampjes knipperen om de aandacht op je te vestigen. Better safe than sorry. Als vriendlief niet mee gaat hardlopen, dan draag ik zijn led-band ook. Dan ben ik dus dubbel goed verlicht. Again: better safe than sorry.

Tip 4: Muziek?

Eigenlijk is het beter om ’s avonds zonder muziek te lopen. Waarom? Je hoort opkomend verkeer beter en je kunt je oren als (extra) zintuig inzetten op slecht verlichte stukken. Om heel eerlijk te zijn, volg ik deze tip zelf niet op. Ik kan namelijk écht niet lopen zonder muziek. Ik haat het geluid (gehijg) van mijn eigen ademhaling, en ik ga er niet bepaald sneller van hardlopen. De beat van de muziek doet echter wonderen, dus bij mij schalt altijd een fijne progressive house mix uit mijn earphones.

Verder is er natuurlijk nog dé tip die je niet mag vergeten: Loop met iemand samen of neem in ieder geval je telefoon mee wanneer je toch alleen gaat.

Asics hardlopen in het donker
Fan van deze complete dames set! Mooie tight met print en een comfortabele longsleeve.

Shoppen? Dat kan via www.asics.com/nl

Voeg een reactie toe