Kalenji running hoodie van Decathlon: review

Terug van vakantie, dus terug in de kou. In Nicaragua heb ik maar liefst 0 keer hardgelopen, dus het wordt tijd om dit weer op te pakken. Van Decathlon kreeg ik deze Kalenji running hoodie opgestuurd. Een mooie, lichtgrijze longsleeve die ik mooi kan combineren met nagenoeg ál mijn hardloop tights.

Check nu de Black Friday deal van Decathlon >>>

Op zondag loop ik de hele dag in mijn gloednieuwe hoodie rond. Gewoon, als chill outfit. Wat dat betreft is ie al goedgekeurd! De pasvorm is mooi: getailleerd maar niet té strak. Hij is gemaakt van 90% polyester en 10% elastan. Dit maakt de hoodie lekker comfortabel. Aan de voorzijde zit een soort buideltje. Handig om de handen te warmen als je even stil staat, maar verder heeft het buideltje niet echt een functie. Je kunt er namelijk niets in stoppen tijdens je run, aangezien er geen ritsen of knoopjes aan zitten om ‘em af te sluiten. Verder zitten er helaas geen afsluitbare zakjes in het shirt. Dit is op zich ook niet noodzakelijk, maar was wel handig geweest.

Kalenji running hoodie review

De foto’s maakte ik op zondag (na een fikse regenbui), maar mijn test run vond maandagavond plaats. Ik ben namelijk begonnen met een nieuw trainingsschema en dat begon op, jawel, maandag. Helaas is het slecht weer: het is 6 graden, het is donker en het regent. Het waait venijnig koud én hard. De ideale omstandigheden om mijn nieuwe Kalenji running hoodie te testen. Ik besluit om de longsleeve zónder ondershirtje te dragen, maar vanwege de regen draag ik er wel een dun Asics regenjasje overheen. De grote vraag: is ‘ie warm genoeg?

Antwoord: Yes.

Kalenji running hoodie review

Tijdens het hardlopen (nou ja, hartslagzone 1, dus heel hard wil ik het niet noemen) heb ik geen greintje kou. De hoodie zit heel erg comfortabel en heeft duimgaten zodat de mouwen niet omhoog kruipen. Er zit een muts aan de longsleeve, maar deze gebruik ik niet. Ik wil mijn hoofd graag vrij kunnen bewegen en dat gaat niet zo goed als ik de muts draag. Voor mij is deze dus niet echt nuttig, maar er zijn wellicht mensen die wél graag met zo’n muts lopen.

Uiteindelijk plan ik mijn run niet optimaal en moet ik op het laatst 10 minuten door het open veld terug wandelen. De stormachtige wind komt van rechts en is echt heel erg koud. In de laatste meters begin ik het dan toch een beetje fris te krijgen, maar de schuld leg ik niet bij mijn nieuwe Kalenji running hoodie. Mijn regenjasje is namelijk niet waterdicht, en regen + kou + koude wind eisen dan uiteindelijk toch hun tol.

Naar mijn mening heb ik de longsleeve in redelijk extreme weersomstandigheden getest. Hij is ontworpen voor optimaal comfort tussen de 4 en 7 graden en dat kan ik alleen maar bevestigen. Het mooie is dat je het shirt ook in kouder weer kunt dragen als je een extra laag erover of eronder draagt. Het enige wat ik dus mis, is een afsluitbare pocket voor bijvoorbeeld je telefoon, geld en bijvoorbeeld nutrition voor tijdens het hardlopen.

De Kalenji hoodie kost maar €19,99 en is wat mij betreft zijn geld zeker waard.


*Disclaimer: ik heb dit product opgestuurd gekregen, maar dit heeft mijn mening niet beïnvloed.