Mijn eerste running event : Océloop

Mijn eerste running event stond eigenlijk al een tijdje vast: de Cityrun in Roermond. Nadeel: die is pas op koningsdag 2016, en dat duurt nog lang. Toch was ik niet echt actief bezig met het zoeken naar een alternatief, en toch ben ik nu ingeschreven voor een running event dat eerder plaatsvindt. Morgen, om precies te zijn.  De Océ Loop in Venlo, om nog preciezer te zijn.

Aangezien vriendlief namelijk werkzaam is bij Océ en er daar redelijk goed reclame wordt gemaakt voor de Océloop, vond hij dat ik eigenlijk ook mee moest doen. Zoals bij de meeste runs is er de keuze tussen een 5k en een 10k. Nu zou je verwachten dat ik voor mijn eerste “officiële” run voor een 5k zou gaan. But no: na kort (lees: anderhalve seconde) twijfelen, ben ik fijn voor de 10k gegaan.

Het lopen gaat namelijk redelijk goed de laatste tijd. Regelmatig loop ik nu een 10k, natuurlijk afgewisseld met kortere afstanden. Ik ben overigens nog puur bezig met het vergroten van de afstand. Snelheid is niet mijn prioriteit. In een van de laatste Runner’s Worlds staat wel een artikel over ‘de snelste 10k’. Een soort how-to om je snelheid op de 10 kilometer te vergroten. Waar het eigenlijk op neerkomt is dat je ook intervals moet gaan lopen (ik zal er een beetje dieper op ingaan in een aparte blog, zodra ik er zelf ook mee begin). Dat ga ik ook echt nog wel doen, maar voor nu was dat niet meer haalbaar. Ik heb me namelijk precies één week voor het evenement pas ingeschreven, dus dan valt er weinig meer bij te schaven aan looptechniek en dergelijke.

Oceloop10k

As we speak draait er een miniwasje met mijn sportkleding, zodat ik alles schoon heb. Ik heb namelijk geen flauw idee wat ik morgen ga dragen: lange of driekwart broek, mouwloos shirt of korte mouwen shirt?  Één ding is in ieder geval zeker: mijn favoriete Asics running jasje gaat sowieso mee. Ik heb ‘em ooit in de sale gekocht, en dat ding is zijn geld al méér dan waard geweest. Superlicht, winddicht en toch ademend. Top aankoop. Mocht het jasje toch te warm zijn, dan is er zondag één groot voordeel: het parcours is 2,5 km wat dan vier keer gerend dient te worden. Vriendlief loopt zelf niet mee, dus hij kan fijn mijn jasje aanpakken wanneer ik het te warm heb. Ideaal.

Anyway: morgen is het dus d-day! Uiteraard zal ik ook nog even laten weten hoe het is gegaan :)

Voeg een reactie toe