Nike Free RN Motion Flyknit

Nike Free RN Motion Flyknit

Nike heeft een nieuwe hardloopschoen in de collectie. Op zich niet zo speciaal, want zo’n nieuwe schoen lanceren doen ze wel vaker. Maar nu ben ik lichtelijk geïntrigeerd. Een beetje obsessed. Want dit is niet zo maar een dertien-in-een-dozijn hardloopschoen. Dit is de Nike Free RN Motion Flyknit.

Zegt je waarschijnlijk niets, die naam, maar het is dus een soort hardloopschoen in de vorm van een sok. Maar wel met een fatsoenlijke zool. Dat maakt het interessant. Die hele minimalistische barefoot hype is namelijk volledig aan mij voorbij gegaan omdat mijn voeten daar écht niet geschikt voor zijn. Maar deze Nike Free RN Motion Flyknit schoenen hebben een minimalistische basis en toch de nodige demping en comfort. Kijk, daar wordt het interessant.

Naar eigen zeggen biedt deze schoen je een “natuurlijk en soepele loopervaring” doordat er foam van twee verschillende dichtheden is gebruikt. Doordat de middenzool uitzet in alle richtingen en de hak is afgerond, maak je op een natuurlijke en comfortabele manier contact met de grond. Een redelijk high-tech zool dus. De bovenkant is van het welbekende knit materiaal. Lekker luchtig en naadloos, dus comfortabel.

Uiteraard weet Nike het verhaal helemaal mooi in te pakken met wat fancy termen en een marketing-sausje, maar waar het op neerkomt is het volgende:

  • Zeer aansluitende pasvorm (compressie);
  • Goede demping door zacht foam in de kern en duurzaamheid door harder foam eromheen;
  • Natuurlijke loopervaring, alsof je op blote voeten loopt.

Dat spreekt mij aan, want ik loop veel op blote voeten. Heerlijk. Vriendlief klaagt altijd steen en been, want ik heb ook altijd koude voeten. Drie keer raden aan wie ik die opwarm. Maar goed, die natuurlijke loopervaring is dus de reden dat ik ontzettend benieuwd ben naar deze schoenen. Oké, ik geef toe dat ze er een béétje apart uit zien, maar het comfort straalt er van af. En doordat je deze schoenen snel aan en uit kunt trekken én zonder sokken kunt dragen, zijn ze misschien wel ontzettend geschikt voor een triathlon.

Flyknit2

De kosten van deze comfy sok-schoenen? Voor €150,- krijg je de Nike Free RN Motion Flyknit inclusief natuurlijke loopervaring thuisbezorgd in een kleurtje naar keuze.

Aangezien Nike een 30-dagen-niet-goed-geld-terug optie heeft (zelfs als de schoenen vies zijn), ben ik aan het overwegen of ik ze ga aanschaffen. Het lijken me namelijk echt wolkjes om op te hardlopen, maar ik weet niet of ze geschikt zijn voor mij en mijn lastige en blessuregevoelige lichaam. Mocht ik de knoop doorhakken, dan ga ik ze wel eerst passen in een fysieke winkel want ze schijnen nogal moeilijk te zijn qua maatvoering.

Wat vind je van de Nike Free RN Motion Flyknit? Is deze schoen iets voor jou?

Afbeeldingen via Nike.com

Add a Comment