Outlet shopping : Asics & Nike

Outlet shopping nike asics

When in doubt, go shopping.

Behalve ik. Ik ben namelijk niet zo’n shopper. Dat eeuwig door de stad struinen, winkel in, winkel uit: verschrikkelijk. Waarom? Hier komen enkele van de tachtig redenen die ik kan bedenken: Allereerst die pashokjes, met het meest onflatteuze TL-licht dat er bestaat, zodat je elk deukje en vetje ziet zitten. Parkeren is meestal een regelrechte hel. Regen, die om de haverklap besluit om met bakken uit de lucht te vallen zodat je als een verkleumde, verzopen hamster een winkel binnenloopt, alwaar dat onflatteuze licht de zojuist gecreëerde coupe dramatique (lees: zeiknat haar dat in pieken tegen je gezicht plakt) nog eens extra benadrukt.

En dat je jezelf dan in een te krappe outfit hebt gewurmd omdat de verkoopmevrouw zei dat die maat toch écht zou moeten passen, om vervolgens als een rollade-in-de-aanbieding naar buiten te komen, waar je van diezelfde verkoopmevrouw te horen krijgt dat het “béééééééldig staat”. En dan moet je je nog uit die outfit wurmen, uiteraard door jezelf in allerlei vreemde poses te hupsen en je arm drie keer uit de kom te sjorren. En dat allemaal in een klam, zweterig pashokje onder een lamp die prima dienst zou doen als voetbalstadionverlichting.

Moet ik nog even doorgaan?

Denk het niet.

You get the point.

Normaal ben ik dus een online shopper. Gewoon in chill outfit op de ipad, klikkerdeklik. Ideaal.

Vanochtend kwam ik echter op het briljante idee om even naar het Designer Outlet Center te gaan. Ik had een beetje een baaldag (zeg maar gerust baalweekend) en besloot dat dit hét moment was om mijzelf te trakteren op mijn Triathlon troostcadeautje. En dan is het handig om dichtbij het outlet te wonen. Half Duitsland komt van mijlenver om die winkels leeg te plunderen, maar ik kan er zo’n beetje kruipend naartoe.

Het Designer Outlet op een zondag: ik zou beter moeten weten. Dat staat namelijk garant voor de hierboven beschreven situaties. Maar dit keer was ik goed voorbereid:

Een vroege wekker zodat ik de grote meute mensen voor zou blijven. Een relaxte outfit, zodat kleding passen geen woede-uitbarstingen zou veroorzaken. En een duidelijk (mentaal) lijstje met winkels ik wilde bezoeken. Functioneel shoppen like a boss. Hatseflats.

En met resultaat.

NikeAsics_1

Bij Nike scoorde ik namelijk een bloedjemooie running capri (de 7/8 variant vind je hier). Superfijn materiaal, klein zakje met rits aan de achterkant voor je huissleutel, en met fijn mesh materiaal aan de achter/onderkant van de broekspijpen zodat het niet irriteert wanneer het stof in je knieholte “opkruipt” tijdens het lopen. Aangezien Nike geen leuke zwarte shirts had, besloot ik bij Asics binnen te wippen en daar een zwarte basic running top af te rekenen.

Niet sportgerelateerd, maar tenslotte liep ik nog bij Michael Kors naar binnen om daar ein-de-lijk (op veelvuldig verzoek van vriendlief) een tasje te kopen, als vervanging voor mijn lelijke zwarte tasje dat ik momenteel werkelijk óveral mee naartoe sleep. Nu durftie zich eindelijk weer met mij te vertonen, met mijn fancy zwarte MK tasje.

Kapotblij ben ik, met mijn nieuwe aankoopjes. Uiteraard moest ik mijn nieuwe sportoutfit meteen mee “uit” nemen, dus ik plande een 4k run in. Uiteraard werd ik zeik-en-zeiknat (we leven immers in Nederland), maar nog steeds is de outfit goedgekeurd. Die Nike Capri is hands down de fijnste running broek die ik momenteel in mijn collectie heb. Hij zit echt als een soort tweede huid, heeeeurlijk.

Kortom, outlet shopping sessie: GESLAAGD.

Voeg een reactie toe