Review: Kalenji Kanergy compressie tubes

Kalenji Kanergy compressie tubes

Perks of being a sports blogger: af en toe mag je sportproducten testen! Twee dagen voor mijn verjaardag lag er een mooi pakket van Decathlon op mij te wachten (thanks Decathlon!). Deze webshop zocht namelijk ambassadeurs om sportartikelen te testen en ik ben een van de lucky peepz die dat mag gaan doen. Het pakketje bevatte twee producten: de Kalenji Kiprun hardloopschoenen, die je wellicht al op #Instagram voorbij hebt zien komen, en een setje Kalenji Kanergy compressie tubes. De hardloopschoenen hebben nog wat runs nodig voordat ik er een gefundeerde mening over kan geven, maar de Kalenji compressie tubes review wil ik jullie niet langer onthouden.

Kalenji Kanergy compressie tubes

Wat doen de Kalenji compressie tubes?

De tubes zijn bedoeld voor tijdens het hardlopen. Volgens de verpakking bieden de Kalenji Kanergy compressie tubes ondersteuning aan de kuitspieren en helpen ze vermoeidheid te verminderen tijdens het lopen. Daarnaast is algemeen bekend dat compressie tubes blessures kunnen voorkomen (minder trekkracht op de achillespees en het scheenbeenvlies) en kunnen dus ook de kans op shin splints verkleinen. Kortom: ze zijn zeker het proberen waard.

Kalenji Kanergy compressie tubes

De juiste maat vinden

Ik heb de Kalenji Kanergy compressie tubes in maat S gekozen en voor mij is dit een prima maat. De maatvoering in de webshop staat helaas wel erg slecht aangegeven. Je hebt de keuze uit S, M en L maar er staat niet bij wat deze maten precies inhouden. Op de verpakking staat dit wel, maar die maatvoering vind ik niet helemaal kloppen:

Wanneer het dikste gedeelte van je kuit 30 tot 34 cm in omtrek is, dan is maat S geschikt voor je. Bij 34 tot 38 cm in omtrek kun je het beste kiezen voor maat M. Bij een omtrek van 38 tot 42 cm is maat L de juiste maat voor je.

Mijn kuit is op het dikste punt zo’n 37,5 cm. Dit zou een maat M betekenen, maar ik ben erg blij met mijn maatje S. Het blijft dus een beetje een “op gevoel” kwestie.

Het verschil tussen compressie tubes en compressiekousen

Een compressiekous is, zoals de naam al doet vermoeden, een complete sok mét voet. De tube heeft geen voet en kun je dus prima met blote voeten of met sokken naar keuze dragen. In principe is de werking van de compressiekous en compressie tube hetzelfde, alleen is de tube uitsluitend bedoeld voor tijdens het sporten. Omdat er namelijk geen compressiewerking op de voet zit, bestaat er een kans dat er vocht gaat ophopen in je voeten. Dat wil je niet. De compressiekousen hebben wél compressie op de voet en kun je dus ook ná het sporten gebruiken om het herstel te bevorderen. Voordeel van tubes is echter weer dat ze minder snel vies worden, aangezien ze alleen om je been zitten en niet om je voet. Beide varianten hebben dus hun voor- en nadelen.

Kalenji Kanergy compressie tubes
Kalenji Kanergy compressie tubes

Kalenji Kanergy compressie tubes

Ik mocht de Kalenji Kanergy compressie tubes uitproberen en ik kan zeggen: I like them! Ze zitten strak, maar niet té strak. De tubes bieden een medium steun en houden mijn onderbeenspieren goed warm. Ik merk dat de vermoeidheid in de spieren een stuk minder is (of lijkt). Wellicht dat een gedeelte hiervan ook tussen de oren zit, maar dat maakt me niet uit. Ik vind het namelijk ook gewoon fijn vind om “iets” om mijn onderbenen te hebben tijdens het hardlopen. Ook niet geheel onbelangrijk: ze zien er mooi uit! Het donkerpaarse gedeelte schijnt een beetje roze door wanneer het om je kuit zit. Erg mooi.

Compressie tubes of compressie kousen?

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar compressie tubes omdat ik deze fijner vind zitten (en ik erg gehecht ben aan mijn eigen sokken). Toch is het ook fijn om een setje compressiekousen in je stash te hebben, aangezien je deze ook ná het sporten kunt dragen.

De Kalenji Kanergy compressie tubes voor dames zijn bij Decathlon verkrijgbaar in 3 kleuren. Ik heb de paars/roze, maar ze zijn er ook in het zwart en in blauw/geel. Voor €19,99 kun je ze naar huis klikken.

Add a Comment