Running | Het loopt weer!

run

Ja hoor, het loopt weer. En met ‘het’ bedoel ik natuurlijk mezelf. Oké, het is nog niet echt om over naar huis te schrijven, maar ik wil er wel even een blogje aan wijden.

Zondagmiddag besloot ik, nadat ik het fietsen had gecanceld vanwege slechte weersvoorspellingen, om de hardloopschoenen nog maar eens aan te trekken. De blauwe monsters hadden namelijk al redelijk lang geen asfalt meer gevoeld. Daarnaast voelde ik dat mijn knie aan de beterende hand was, dus ik vond het dan ook hoog tijd om mijn hardloop patta’s nog eens aan een praktijktest te onderwerpen. Conclusie: ze doen het nog prima :)

Belangrijker nog: mijn knie doet het ook prima. Die heeft zich verdomd netjes gedragen. Nagenoeg geen rare pijntjes. Kapotgelukkig ben ik.

run

Ik liep 3,5 kilometer en zoals je aan mijn pace en hartslag kunt zien, heb ik er een interval training van gemaakt. Voornamelijk om niet te hard van stapel te lopen (wat best goed is gelukt, hoera!) . Mijn intervalletjes bestonden uit 400m hardlopen / 100m wandelen.

Na de run bekeek ik uiteraard ook mijn meer gedetailleerde data op Garmin. Ik hou van cijfertjes, what can I say. Wat me daaraan opviel was dat mijn rechts-links balans wel een beetje off is. Ik maak slechts 48,7% van de totale Ground Contact Time op links en 51,3% op rechts. Stiekem probeer ik mijn linkerbeen dus toch nog te ontzien. Wel grappig om dat zo een beetje in de gaten te houden.

Running_balans

Nu, een dag later, heb ik best wel een lading spierpijn. Dat had ik niet verwacht, maar ik ben er eigenlijk wel blij mee. Dat betekent toch dat ik een volwaardige workout heb gehad, ook al waren het maar 20 minuten hardlopen.

Anyway, dit was dus mijn allereerste relatief pijnloze run sinds… ehh… tja, sinds wanneer eigenlijk? Sinds lang in ieder geval. En dat maakt me kapotgelukkig. Holladiejee.

Add a Comment