Sports diary | Let’s start running again

Pexels-runHet weer zit niet echt mee… twee weken geleden tikte ik nog mooi 100 kilometer aan op mijn racefiets, nu beukt de wind tegen de ramen en komt de regen met bakken uit de lucht. Bah. Ik ben wel klaar voor de lente. Een échte lente met temperaturen van rond de 18 graden en een fijn zonnetje. Maar goed, we kunnen toch niks aan het weer veranderen dus het heeft weinig zin om erover te mauwen. Ik grijp deze kans wel even aan om mijn sportschema maar weer eens goed onder handen te nemen.

Waarom? Nou, omdat het hardlopen nog steeds ultra bagger is. Nu had ik natuurlijk wel een goede reden: m’n knie lag namelijk een beetje in de kreukels van de snowboard crash van een paar weken geleden. Toen het langzaam beter ging, besloot ik dat fietsen leuker was dan rennen (en minder belastend), dus ook toen werden mijn hardloopschoenen niet uit de kast geplukt. Daarnaast deed ik nagenoeg iedere dag netjes mijn planking exercises, dus ik kon het weer goed verantwoorden voor me zelf: ja maar ik doe toch tenminste iéts? “Uh, ja, maar met planking loop je straks geen marathon“, bracht mijn devil alterego ertegenin. Tja. Daar heeft mijn alterego wel gelijk in.

Aangezien vriendlief zit met blessure leed (knie, altijd die klote knieën), wilde hij weer bij les 1 van Evy beginnen… en ik doe nu met hem mee. De eerste les zit er op en het gaat redelijk oké. Ik heb wel nog wat last van mijn knieën en rechterheup, maar dat kan ook onwennigheid zijn. Aangezien bf’s fysiotherapeut heeft gezegd dat hij elke Evy les twee keer moet doen, ga ik er op toezien dat we dat ook daadwerkelijk doen. De bf wil namelijk nogal eens te hard van stapel lopen, met als resultaat shin splints of ander blessureleed. Nu gaan we dus heeeeul rustig aan beginnen. En dat is goed, zowel voor hem als voor mij.

Ik hoop alleen dat blessureleed mij verder bespaard gaat blijven. Mijn rechterbeen is een X-been, waardoor ik dus een beetje scheef loop. Dat heeft natuurlijk weer zijn uitwerking op mijn hele lichaam (aldus de sportschoen-aanmeet-meneer) en daar kan helaas geen hardloopschoen tegenop. Maar we gaan gewoon eens rustig aan de slag met Evy en dan zien we daarna wel verder.

Als iemand nog tips of tricks heeft, laat het maar weten!

Voeg een reactie toe