Vroege ochtend run

vroege-ochtend-run

Gisterochtend lag ik (weer eens) om 5 uur wakker. Ik lag weer een beetje te piekeren waardoor ik me ging irriteren op het feit dat ik niet sliep, waardoor ik uiteindelijk zo geïrriteerd raakte dat ik helemáál niet meer in slaap ging komen. Ik begon de dag dus redelijk cranky. Dramaandag in het kwadraat. Gelukkig besloot ik om van de nood een deugd te maken, op te staan en mijn hardloopoutfit aan te trekken. Nog vóór mijn werk, om kwart voor 6 ’s ochtends. Dit zou by far mijn vroegste run ooit worden.

Vriendlief liep wel een keer een vroege ochtend run en hij vond het fantastisch. Hij vergeleek het gevoel erna gekscherend met dat van een krijger die met de hand een vis uit de rivier vist en rauw opeet. Zo’n invincible feeling. Lol, oké, je weet wat ik bedoel.

Anyway, om kwart voor 6 ‘s ochtends zat ik dus met mijn kopje koffie en een duf hoofd aan de keukentafel. Eten zou ik na de run wel doen. Zin om naar buiten te gaan had ik overigens niet, ook al zat ik al in mijn running kleding. Ik overwoog nog om niet te gaan, maar dan zou ik te lang moeten wachten voordat ik kon gaan werken. Toch maar lopen dan.

Tijdens mijn allereerste vroege ochtend run draag mijn ¾ zwarte Asics tight, een paarse Adidas running top en een dun Asics jasje. Ik stap naar buiten, trek de voordeur achter me dicht en zet een jogging tempo op. Na 10 meter lopen denk ik: “het is heerlijk buiten”. Het nadeel is dat wanneer je dit al na 10 meter denkt, je na 400 meter denkt FACK DIT IS WARM. Dat gebeurde dus ook. Het was echter toch echt wat te fris om het jasje uit te trekken, dus niet zeuren maar lopen.

Terwijl ik naar het naburige dorp loop, kom ik een paar auto’s tegen. Stiekem voel ik me wel een beetje stoer. Als ik namelijk in die auto zou zitten, dan zou ik waarschijnlijk denken: “Wat een bad ass chick die zo maar om 6 uur ’s ochtends gaat hardlopen”. Gelukkig loop ik vrij gemakkelijk, dus het kost weinig moeite om het volgende dorp te bereiken. Daar maak ik een mooie lus en vervolgens neem ik ongeveer dezelfde weg terug naar huis.

Ik ging weg met het idee om ongeveer 3,5 á 4 kilometer te lopen. Uiteindelijk worden dat er 5,5. Bij terugkomst kan ik het gevoel dat vriendlief zo gekscherend beschreef wel een beetje bevestigen. Maar wat voor mij belangrijker is: mijn cranky feeling is helemaal weg. Ik ben de dag namelijk nuttig begonnen, ongeacht wat de rest van de dag nog gaat brengen.

Ik had trouwens verwacht dat ik de rest van de dag moe zou zijn, maar dat valt mee. Hoewel het effect van de run dus alleen maar positief is, zal het komende winter wel lastig zijn om zo vroeg uit de veren te zijn. Kou en guur weer nodigen niet echt uit om te hardlopen, en als ik gewoon lekker lig te slapen is zo’n vroege wekker echt horror. Maar goed, we will see.

De ochtend run test is in ieder geval geslaagd!

Voeg een reactie toe