Hoe gaaf is een GoPro

GoPro

Zo’n GoPro blijft toch een leuk hebbeding. Toen ik wist dat ik vijf maanden in Azië ging vertoeven, had ik er eigenlijk al eentje willen kopen. Maar ze zijn toch best prijzig (voor het geld van één GoPro incl. accessoires kun je in Azië ongeveer een maand eten en slapen. Just sayin’). Van die vijf maanden heb ik drie weken met een goede vriend doorgebracht, en hij heeft wel een GoPro. Levert toch wel leuke plaatjes op…

GoPro

Wat je ook kunt met zo’n GoPro, is filmen. We hebben gedurende die drie weken best veel gefilmd, maar geen van ons beiden heeft iets ge-edit. Aangezien we vooral random wat filmpjes hebben gemaakt, zonder een goed plan van te voren, is er waarschijnlijk niets écht gaafs van te maken. Dat heeft de onderstaande reiziger wel gedaan. Hij tourde met z’n motor rond de wereld en maakte overal een soort 360 graden selfie filmpje. Deze clips heeft hij ge-edit in een filmpje met een catchy liedje eronder, en het resultaat is gewoon te gek:

Wanneer je ook nog een drone tot je beschikking hebt, dan kun je nog een stapje verder: een dronie (= drone selfie) video!


Ook met sporten is een GoPro erg gaaf. Wanneer je een beetje goed kunt snowboarden of skiën, dan kun je zoiets als het onderstaande filmpje maken:

Met wielrennen kun je uiteraard ook een GoPro meenemen, maar eerlijk is eerlijk: wielrennen is eigenlijk niet spectaculair genoeg om een vette video van te maken.

Ooit zal er nog wel een GoPro in mijn collectie komen. Wellicht wel een silver edition, aangezien die iets betaalbaarder is…

Voeg een reactie toe