Mijn (training) Diary: 6-5 t/m 10-5

Diary_0405Het is weer tijd voor mijn (training) diary. Voor het eerst hebben we ons doel van 3 hardloop sessies in de week behaald. Daar moet ik dan wel tegenover zetten dat ik op 8,5km na mijn fietsdoel van 100km niet heb gehaald, maar ach. Kleine dingetjes hou je toch :)

Maandag

Druk, druk, druk. Ik kan maar moeilijk afschakelen ’s avonds. Ik maak mijn favoriete gerecht (lasagna!) en ’s avonds plannen we een hardloop sessie. Het is best warm en er zit weinig zuurstof in de lucht… en dat merk je. Poeh poeh. Maar we zijn vastberaden om deze week drie keer te lopen.

Dinsdag

Terwijl half Nederland geniet van een vrije dag, zit ik een (rustige) dag op kantoor. Yep, gewoon aan het werk. We zijn allebei moe en lui wanneer we thuis komen van het werk. Resultaat: niemand heeft zin om te koken. We eten soep en m&m’s als avondeten. Heerlijk, op jezelf wonen, dan kan dat gewoon. Het waait windkracht 6, dus we skippen allebei het fietsen. Ik doe wel wat grondoefeningen en wat oefeningen met de halter. Gewoon thuis op mijn matje voor de tv, terwijl ik toekijk hoe Harry Potter Voldemort probeert te vermoorden.

Woensdag

Op aanraden van Rob plan ik een afspraak in bij de sport fysio. Nog steeds last van mijn rechter heup en linker knie. Maar nooit tegelijk, altijd één van de twee. Raar. Ik plan de afspraak voor maandag ochtend. Ben erg benieuwd (en ik hou jullie op de hoogte). We lopen ’s avonds lesje 5 van Evy voor de eerste keer.

Donderdag

Weer zo gaar als een banaan, en écht geen zin om te fietsen. Ik zet een van mijn favoriete Ironman inspiratie filmpjes op. Na afloop ga ik alsnog de fiets op en maak ik een ritje van 32 km. In gedachte houdend dat ik supermoe ben, gaat het boven verwachting goed: ik fiets boven de 30km/u gemiddeld, jeujjj! (Strava vindt dat ik minder dan 30 gemiddeld reed, maar mijn fietscomputer zegt boven de 30. Mijn fietscomputer heeft gelijk, obviously. Vind ik tenminste)

Vrijdag

Mijn enige rustdag qua sport deze week. Op de een of andere manier knalt de weekendmodus er snoeihard in wanneer ik op vrijdagmiddag thuis kom van het werk. Ik zou Rob nog trakteren op een etentje, dus ik besluit dat dat vandaag gaat plaatsvinden (want: geen zin om te koken). We gaan naar het Trappenhuys in Maaseik en ik eet een lekker asperge menu. Eenmaal thuis ben ik met geen mogelijkheid meer van de bank te scheiden. Fuck die loopsessie, die doen we morgen wel.

Zaterdag

Rob heeft een kater. Ik voel me ook niet zo fit. We gaan naar het outlet center in Maasmechelen en ik slaag prima bij de Asics. Twee nieuwe 3/4 running tights én een korte broek (voor de Fysio). Na een uurtje gechilled te hebben, sleur ik Rob van de bank af om mee te gaan hardlopen. Hij’s niet blij, maar achteraf is ie toch blij dat hij is gegaan. ’s Avonds heb ik een party van vriendinnetje E. die Meester in de Rechten is geworden. We hebben haar de hele avond aangesproken met Edelachtbare, lachen!.

Zondag

We zijn de laatste feestgangers die de party verlaten en ik besluit uit te slapen. Rob gaat ’s ochtends wielrennen met de fietsclub en ik ga ’s middags nog even twee uurtjes. En meteen een primeur: ik heb gegeten op de fiets! (wat voor mij vrij uniek is). ’s Avonds gaan we nog bij (schoon)moeders langs ivm Moederdag.
Al met al een prima sport week. 3 runs, 2 fietsritten en 1 avond grondoefeningen. Die 3 runs in de week bevallen me overigen zeer prima, dus dat gaan we zeker vol proberen te houden!

Voeg een reactie toe