Nieuw: GoPro Hero5!

goprohero5

Allemaal leuk dat Apple iets “nieuws” uitbrengt, maar sorry, laten we eerlijk zijn, écht vooruitgang heeft het merk niet geboekt met de iPhone 7. GoPro doet dat een stúk beter. Woah! De gloedjenieuwe GoPro Hero5 is wel écht een gaaf apparaatje.

Oké, nu moet ik wel toegeven dat ik de hele GoPro lifestyle sowieso al te gek vind. Dat actieve maar laid-back leventje lijkt me fantastisch (Jamie Anderson is dé belichaming van deze lifestyle overigens, go check her instagram). Ik weet het; het is puur marketing, maar dat interesseert me niet. Ik ben sowieso nogal gemakkelijk over te halen wat zulke dingen betreft. Wanneer er bijvoorbeeld “NIEUW” op een product in de supermarkt staat, móet ik het proberen. Dat heb ik met deze nieuwe GoPro overigens niet zo erg omdat ik nog steeds blij ben met mijn Hero 4 Silver. Maar ik wilde jullie dit nieuwe staaltje techniek toch niet onthouden.

GoPro Hero5 video

Eerst de video. Als je pc/laptop/whatever het aan kan, probeer de kwaliteit zo hoog mogelijk te zetten. Ik keek ‘em op 2160p (4K). WOAH!

Kijk dan, KIJK DAN! Ik krijg daar echt zo’n ‘kriebel-in-de-buik-omg-zo-gaaf’ gevoel van. Wat ik ook erg leuk vind, is het feit dat ze ook wat meer alledaagse activiteiten hebben gefilmd en niet alleen maar extreme sports. Ook tijdens het hiken of op het strand kan een GoPro gewoon leuk zijn om te gebruiken.

Oké, achter het bovenstaande filmpje zitten duizenden film-uurtjes, inclusief drone-beelden, en god-weet-hoeveel editing uren. En uiteraard allemaal uitgevoerd door super-skilled professionals. Maar het gaat om het idee. Om het gevoel.

GoPro hero5 screenshot

Even naar het apparaatje: wat maakt de GoPro Hero5 zo speciaal? Allereerst het feit dat ie waterdicht is zónder housing. Verder maakt ie gebruik van cloud storage en kun je de GoPro met je stem bedienen. Je hoeft alleen maar te zeggen: “GoPro, start recording” en hij begint op te nemen. Je hoeft nooit meer een mooi filmmoment missen. Ook filmt de nieuwe GoPro een stuk beter in het donker en stabiliseert hij beelden automatisch zodat deze een stuk smoother uitzien zonder dat je deze eerst moet bewerken. De mobiele software heeft trouwens ook een fikse update gehad. Kijk Apple, dát noem ik innoveren.

GoPro hero5 screenshot

De GoPro Hero5 is niet aan mij besteed omdat ik ‘em gewoonweg te weinig zou gebruiken. Ik ben nog erg happy met mijn Hero 4 Silver (en die gebruik ik al te weinig), al baal wel nog steeds dat ik mijn GoPro nog niet had toen ik vijf maanden door Azië reisde. Daar had ik écht coole shots kunnen maken.

Maar goed, ik ga zeker nog een keer in de Quik GoPro software duiken, die hopelijk ook op mijn iPhone te installeren is. Leuk om kleine instagram movies te maken, of wellicht zelfs wat korte filmpjes!

Meer weten? Lees het op GoPro.com en abonneer je vooral op hun YouTube kanaal voor gave video’s.

Add a Comment