Random update #1

RandomUpdate_head

Het was even stil on the blog. Reden? Mega goed weer, en dan zit ik liever óp de fiets dan dat ik over fietsen schrijf op de laptop. Logisch toch? Maar ik vind het wel weer tijd voor een update. Alles gaat namelijk gestaag door, zowel het fietsen als het lopen…

Fietsen? Gaat top!

Het weer is dan ook écht heel erg prima geweest de laatste tijd. Oké, eerlijk is eerlijk: 38 graden gaat mij ook een beetje ver. Dat weekend zat ik overigens in Pisa & Florence, dus qua sporten heb ik in die tropische temperaturen niet bizar veel gedaan. Alhoewel: drie dagen lang door Pisa en Florence stiefelen is ook redelijk sportief…

PisaFlorence

De afstanden nemen trouwens ook langzaam toe. Afgelopen weekend reed ik een mooie 110 kilometer met vriendlief. Ofja, ik reed 110, vriendlief iets minder. Hij reed namelijk twee keer lek op 300 meter en was daarna zodanig pissed dat ik alleen verder mocht fietsen om de auto te gaan halen. Geluk bij een ongeluk dat het allemaal in de laatste 15 kilometer  gebeurde.

Ohja, ik heb trouwens nieuwe wielen in mijn mooie Bulls racefiets. Omdat boyfriend een nieuwe fiets heeft gekocht (Wilier Cento1 Air met Mavic Cosmic SLS wielen, zó mooi!), mocht ik zijn oude wielen hebben. Ik dacht dat de rode nippels in de wielen een issue zouden zijn, (tja het oog wil ook wat), maar ik moet zeggen dat het nauwelijks opvalt. Toch staan de Mavic Cosmic SLS wielen ook nog op mijn verlanglijstje lange termijn, want die passen qua kleurstelling namelijk PRECIES bij mijn zwart/wit/gele Bulls.

RandomUpdate

… en het hardlopen, redelijk.

Het gaat vooruit. Langzaam. Heel langzaam. Maar goed, ik ben iemand die het liefst meteen resultaat ziet en dat is met zoiets als Fysio gewoon niet mogelijk. Toch frustreert het ontzettend om mensen te zien die zich ineens bedenken dat ze willen gaan hardlopen, en meteen in hun eerste run 5k achter elkaar rennen zonder dat het problemen oplevert.

Wil. Ik. Ook!

Maar goed, ik doe netjes mijn oefeningen en meer kan ik toch niet doen. Mijn eerste dry needling sessie heb ik ook erop zitten.  Twee weken geleden is mijn rechterbil en linkerknie gedryneedled. Ik moet zeggen: het viel me heel erg mee. Toen ik naar buiten liep (lees: strompelde) had ik wel flinke spierpijn en tijdens het naar huis rijden kreeg ik mijn voet amper op het gaspedaal / de koppeling gezet. Maar de dag erna had ik nog maar amper last, en de dag daarna eigenlijk helemaal niet meer (alleen met sporten/oefeningen een klein beetje). Morgen staat weer een fysio sessie gepland. Ben benieuwd wat er op de planning staat…

En zwemmen?

Nope. Niks. Nog niet mee begonnen. Heb overigens ook nog geen zwembad gevonden waar je enigszins op schappelijke tijden terecht kunt om fatsoenlijke baantjes te trekken (het leed dat “wonen in een klein dorp” heet) Voor nu is dat ook nog niet nodig, maar in de winter wil ik het wel gaan oppakken. Maar goed, dat is allemaal voor later.

Via het werk kan ik straks wel gaan fitnessen (bedrijfs-fitness, how fancy). Dus daar ga ik in de winter ook mee aan de slag. Ik ga me dus sowieso niet vervelen als het buiten-fiets-seizoen straks ten einde is.

Voeg een reactie toe