Shopping: Decathlon shoplog

decathlonshoplog

Aangezien zowel vriendlief als ik het sporten weer flink hebben opgepakt, besloten we om maar weer eens een bezoekje te brengen aan Decathlon. Ik denk dat dit mijn nieuwe favo winkel is: ze hebben er zo’n beetje álles! Van vechtsporten tot fitness en van wielrennen tot wintersport. Ze hebben enkele fysieke winkels, maar ook de online shop is ontzettend uitgebreid. Mijn snowboard jas komt ook van Decathlon, en ik ben er ontzettend blij mee. Daarom besloten de boyfriend en ik om nog eens langs te gaan en we hebben uiteraard wat dingetjes ingeslagen. Het leek me leuk om die met jullie te delen…

fitnessmatjeIk zal beginnen met het groene ding op de achtergrond. Dat is namelijk geen achtergrondje voor de foto, maar een opvouwbaar fitness matje. Ik ben momenteel bezig met de planking challenge (waarover later nog een blog), en ik was het een beetje beu om met mijn ellebogen op een handdoek te steunen. Daarnaast glijdt zo’n handdoek ook nog de hele tijd weg, dus ik wilde écht een anti-slip fitness matje. Ze hebben meerdere soorten, maar ik ging voor de opvouwbare (ipv oprolbare) mat in de kleur groen. Ik heb er al buikspieren en planking exercises op gedaan, en hij bevalt super. Aanrader!

DumbellVriendlief had oefeningen in de Men’s Health gezien waar je met één dumbell enkele simpele oefeningen kunt doen. De dumbell is dus eigenlijk voor de boyfriend, maar ik zal deze in de toekomst ook gaan gebruiken om bijvoorbeeld mijn buikspieroefeningen te upgraden. We hebben gekozen voor de stang met schroef schijfstoppers, zodat de gewichtjes goed blijven zitten. Bij Decathlon heb je de keuze uit twee soorten gewichten: gietijzer en rubber. Aangezien we de tegels in ons sportkamertje een beetje willen sparen, hebben we gekozen voor de rubberen gewichten: 2x 0,5kg – 2x 1kg – 2x 2kg. Het fijne van de losse gewichten is dat je per oefening je ideale gewicht kunt kiezen, en je kunt eenvoudig nieuwe gewichtjes bijkopen om de oefeningen op termijn zwaarder te maken.

OverschoentjesYesss. Eindelijk heb ik mijn eigen overschoenen om te wielrennen! Ik gebruikte altijd die van vriendlief, maar dat betekende dat we nooit samen konden fietsen wanneer het wat kouder was. Nu kan dat dus wel. Ze zijn van Shimano, het merk waar ook mijn fietsschoenen van zijn. Ik heb de overschoenen nog niet in de praktijk getest, maar ze zitten in ieder geval goed en ze zijn waterproof en windproof. Ideaal.

Voeg een reactie toe