Dakine, I love you

Ik was haar al tegen gekomen op de piste. Onder aan de lift was ze luisterend oor voor een vriendin die steen-aan-been liep te klagen over haar flow bindingen die niet fatsoenlijk functioneerden. Ze zag er bad ass uit met een korte blonde coupe en gave outfit. Ze droeg een fabulous camel-kleurige snowboard broek van O’Neill, baggy style met grote zakken, die ik dolgraag aan mijn collectie zou willen toevoegen.

Dat terzijde.

Ik zag haar opnieuw toen we op dezelfde skibus stonden te wachten om de koffers en snowboards naar het depot te brengen. Allemaal klaar om die avond naar huis te vertrekken. Ze kwam aanlopen met, again, een hele toffe outfit aan. Én met een mooie reistas op wielen in haar hand.

Toen werd ik verliefd.

Niet op haar, maar op haar Dakine tas.

Dakine trolley snowboard blog fit it up

Sommige merken hebben gewoon een coole vibe om zich heen hangen. Dakine heeft dat voor mij nu ook. Eerst niet hoor, het is gegroeid. Ik heb namelijk al een aantal jaar een mooie Dakine boot bag in mijn bezit. Een superfijn ding van goede kwaliteit en met een funky ruitprintje. Handig, want ik herken ‘em altijd meteen op de bagageband op het vliegveld, of in de bagagestapel naast de bus.

Ik was er altijd al blij mee, met die boot bag van mij, maar verder deed het me niet zo veel.

Maar nu zag ik die stoere, blonde board babe rondlopen met een trolley van hetzelfde merk. Gewéldig ding. Liefde op het eerste gezicht.

Zoals dat gaat met zulke dingen: ik wil er nu ook een.

Eenmaal thuis ging ik dus online zoeken naar de betreffende tas. Natuurlijk vond ik em. En nog tientallen vergelijkbare tassen in mooie printjes. My fave: de trolley met Baja Sunset print.

Dakine trolley snowboard blog fit it up

Wat is er nu zo cool aan?

a) Het heeft die stoere boardersbabe vibe. I know you can see it too.

b) De tas bestaat uit handige compartimenten waardoor je je spullen eenvoudig en systematisch kunt opbergen.

c) De printjes zijn gewoon tof. Ik hou van printjes (zoals je misschien aan mijn snowboard outfits kunt zien)

Dakine trolley snowboard blog fit it up

Kijk nou: er is zelfs een vak voor je ski- of snowboardschoenen.

Enig nadeeltje: de 110L tas weegt leeg 5kg en de 85L tas weegt 4,5kg, wat best veel is ten opzichte van een koffer. Maar goed, snowboardbroeken wegen daarentegen nauwelijks iets, dus dat compenseert.

Ook leuk: ze hebben ook fantastische board bags. Ik zeul nog steeds met mijn gratis gekregen Somers Wintersport snowboardtas. Zo’n floppy ding wat nul-komma-nul bescherming biedt, maar er alleen voor zorgt dat je je board gemakkelijk kunt dragen.

Nu zag ik dit beeldschone exemplaar op mijn beeldscherm voorbij flitsen.

Dakine low roller snowboard blog

Deze board bag heeft plaats voor twee snowboards, waarvan eentje nog voorzien van de bindingen. Je kunt er een paar boots in kwijt, en zelfs nog wat kleding. Daarnaast heeft het ding wieltjes, waardoor je ‘em eenvoudig kunt verplaatsen. Dan heb je dus niets meer nodig qua bagage: alleen de Dakine low roller board bag en een mooie trolley. That’s it.

Dakine low roller snowboard blog

What’s not to love.

Groot probleem: ik wil dit hebben. Als cadeautje voor mezelf. Alleen heb ik geen enkele reden om dit voor mezelf te kopen. En die reden heb ik wel nodig, want goedkoop is het niet.

De 110L tas kost €199,95, de 85L kost €189,95. Ik ben geen professioneel snowboardster (helaas) en ga niet 8 keer per jaar op wintersport (nogmaals helaas), dus de kosten zijn iets aan de hoge kant. De board bag is gelukkig wel iets betaalbaarder: €99,95 (in de sale) voor de 175cm low roller.

Maar wellicht dat een van deze items, of beiden, nog een keer hun weg naar mijn stash vinden. Ik zie dat Dakine samenwerkt met consumenten en in ruil voor coole foto’s een soort credits uitdeelt waarmee je producten kunt kopen. Dus wie weet…

Edit: Inmiddels heb ik al genoeg redenen voor mezelf kunnen verzinnen om in ieder geval de board bag te kunnen aanschaffen: a)  geen carnaval vieren = geld besparen + b) tas kan zowel voor vriendlief als mijzelf gebruikt worden omdat er twee snowboards in passen + c) Er was nog 15% extra korting vanwege de final sale + d) met een beetje geluk ga ik nog twee keer op (mini)wintersport dit jaar dus ik kan ‘em meteen gebruiken + e) YOLO

De board bag heeft zijn weg naar mijn huis dus al gevonden. Uiteraard wijd ik er nog een blogje aan als ik mijn order binnen heb.