Food Photo Diary Kaprun

KaprunFood

Eten. Tja, daar maak je me gelukkig mee. Dat is ook te merken, want de kilo’tjes komen er langzaam een beetje bij. Nu is dat niet zo’n heel groot probleem aangezien het sportseizoen weer voor de deur staat. Maar ik heb toch alvast besloten dat het na de wintersport afgelopen is met al dat gevreet. In Kaprun heb ik me overigens niet ingehouden en lekker gegeten waar ik zin in had. Een aantal van die lekkernijen vind je hieronder en ik zet er meteen bij waar ik het heb gegeten en of dit een aanrader is. Wanneer je dus nog naar Kaprun gaat, dan kun je hier een beetje food-inspiration opdoen!

Kaprun2

Op zaterdag ochtend, nadat we de spullen hebben gedumpt in het appartement, gaan we op zoek naar een ontbijtplek. We komen terecht bij Bäckerei – Café Gugglberger. Het is een beetje prijzig, maar je kunt er prima eten. Ik bestelde eieren, ham en een kaiserbroodje, en natuurlijk een good old Almdudler! Je kunt niet naar Oostenrijk gaan zonder Almdudler te drinken. Lekker fris en licht sprankelend, yum! Onze broodjesman Jos haalde trouwens elke ochtend verse broodjes bij Gugglberger.

Kaprun9

Bij Kitch & Bitter kun je terecht voor ont-zet-tend lekkere pizza’s. Ik bestelde een lekkere Serrano ham pizza met rucola en parmezaanse kaas. De pizza’s worden vers gemaakt, en dat merk je. Absoluut een aanrader wanneer je een lekkere pizza wilt eten! We zijn hier later nog eens naartoe gegaan en toen at ik een lasagne. Óók heel erg lekker.

Eten op de berg in Oostenrijk? Eet dan op zijn minste één keer Kaiserschmarren mit Apfelmus! Eigenlijk is Kaiserschmarren niets anders dan stukken pannenkoek (soms met rozijntjes) met poedersuiker. Vaak krijg je de keuze tussen appelmoes of een soort bessen compote. Soms krijg je zelfs allebei. Daarbij nam ik een nudelsuppe, ofwel vermicelli soep, en een radler. Dit at ik trouwens bij Alpin Center. Dit is het punt waar verschillende liften samen komen en waar het dus wel erg druk is rond etenstijd.

Kaprun11

Ook Schnitzel hoort absoluut bij standaard wintersport-voer. De Schnitzel die ik at was niet meer echt krokant omdat deze volgens mij al een tijdje onder warmtelampen had gelegen. Hij was gelukkig wel lekker mals. Jos at Kasespätzle: de Oostenrijkse variant van macaroni met kaas. Er zitten stukjes bacon en stukjes lenteui doorheen. Heel erg lekker! We aten dit bij Jausenstation Häuslalm, waar je een mooi uitzicht hebt op de Black Mamba (zwarte 63% piste).

Kaprun12

Soms heb je behoefte aan een salade. Bij Kennidi at ik deze heerlijke ham – geitenkaas salade, een combinatie die ik thuis ook zeker nog een keertje ga maken. De mannen hadden allemaal een hamburger, en ook die beviel goed. Op de berg at ik nog een keer Kaiserschmarren, maar ik weet helaas niet meer precies waar. Deze was nog nét iets lekkerder dan die bij Alpin Center.

Kaprun14

Een wintersport is niet compleet zonder een apfelstrudel die zwemt in de vanillesaus. Bij (ik meen) Schober Alm at ik deze zoete lekkernij als lunch. Want apfelstrudel is een prima lunch wanneer je de hele dag actief bezig bent. Uiteraard dronk ik een almdudler. Vriendlief at trouwens een tomatensoepje.

Dorfskrug is zo’n typische Oostenrijkse tent waar de dames in dirndl outfit rondlopen en de heren in een lederhosen. De kaart is in ieder geval ontzettend uitgebreid en het eten is goddelijk. We zijn er twee keer geweest, en de tweede keer bestelde ik als voorgerecht een garnalencocktail en als hoofdgerecht een Steak & Salad. Een steak van maar liefst 300 gram, botermals en fijn gegarneerd met kruidenboter en knoflookbrood. Heer-lijk!

Kaprun17

Na flink wat kilometers snowboarden en skiën moet er natuurlijk gestopt worden voor een tussendoortje. In mijn geval is dat (niet heel erg verrassend) een apfelstrudel met vanillesaus en een cappuccino. Dit aten we onder aan de Schmittenhöhe, bij Blaickner’s Sonnalm. Het deeg van de apfelstrudel was een beetje chewy en de cappuccino leek meer op koffie, dus dit is niet de beste tent out there. Maar je kunt er wel lekker in het zonnetje zitten terwijl je kijkt hoe andere skiërs en snowboarders de berg af komen.

Kaprun22

Op de laatste dag vinden we dan EIN-DE-LIJK hetgene waar ik al de hele wintersport naar op zoek ben: backerbsensuppe, ofwel bouillon met knapperbolletjes. Geen typisch Oostenrijks gerecht, maar wel heel erg lekker. Op de achtergrond zie je overigens de spareribs van vriendlief, waar ik ook nog een beetje van mee at. We zaten hier trouwens bij SchnapsHansBar. Zeker de moeite waard, al is het alleen maar doordat SchnapsHans himself als DJ en MC een beetje grappig in de microfoon staat te blèren en omdat hij tussendoor ook nog eens erg goede muziek draait!

Het laatste ontbijt nuttigen we nog eens bij Bäckerei Café Gugglberger. Again: de prijzen liggen eigenlijk te hoog voor wat je krijgt, maar je zit er wel leuk en het eten is prima.

’s Avonds reserveerden we bij Hilberger’s Beisl, een restaurant dat ontzettend populair is (aangezien het telkens vol zit en reserveren dus echt noodzakelijk is). Ik at hier een ham-meloen voorgerecht, huisgemaakte fettucini met krabstaarten en safraansaus en tot slot een lekkere citroensorbet. Hier heb ik helaas geen foto’s van, maar hier MOET je naartoe wanneer je in Kaprun bent.

Je kunt dus écht lekker eten in Kaprun, en behalve bij Gugglberger zijn de prijzen ook ontzettend goed.

Voeg een reactie toe