Must Watch: The Crash Reel

crashreel
Foto via TheCrashReel.com

Stel je voor: Snowboarden is je lust en je leven. Je bent er ook nog eens ontzettend goed in. Zo goed, dat de hele wereldpers je betitelt als het nieuwe talent dat Shaun White eieren voor zijn geld laat kiezen. Je traint voor de Olympische Spelen en je bent dé kandidaat voor de gouden medaille… totdat…

… je crasht. En niet te zuinig.

Het overkomt Kevin Pearce, pro snowboarder. Door zijn uitzonderlijke talent wordt hij gevolgd door een tv crew die zijn weg naar de Olympische Spelen willen vastleggen. Hij is namelijk degene die Shaun White, snowboarder van wereldklasse en tot die tijd lonely at the top of snowboarding, tegenstand biedt. Ze worden aartsrivalen. De weg naar de Olympische Spelen verandert echter al snel in een road to recovery voor Kevin. Hij heeft namelijk ernstig hersenletsel en er wordt lange tijd gevreesd voor zijn leven. Maar hij vecht zich terug en wil zelfs weer beginnen met snowboarden, tot afgrijzen van zijn familie.

Trailer The Crash Reel

In de documentaire The Crash Reel wordt de rivaliteit tussen twee topsporters vastgelegd, maar uiteindelijk ligt de nadruk op het herstel en doorzettingsvermogen van Kevin. Het is ook best wel wat: je moet weer opnieuw leren leven (lopen, praten etc.), maar zelfs dan is snowboarden the only thing on his mind. Verder zie je hoe zijn familie hem steunt en helpt waar het mogelijk is, en dan is er nog zijn ontzettend lieve broertje (met down-syndroom) die niet van Kevin’s zijde wijkt. Het is absoluut een must-watch documentaire!

De docu is te bekijken via Netflix.

Het belang van een helm

Kevin crashte op een half pipe, tijdens het landen van een nieuwe trick. Hij is ontzettend ernstig gewond, maar doordat hij een helm droeg, kan hij het tenminste navertellen. Ik ben zelf twee jaar op wintersport geweest zonder helm. De eerste keer wintersport was een week lang aankloten op de groene oefenpistes en het tweede jaar kon ik eindelijk een beetje fatsoenlijk van de berg af. Toen heb ik ook meteen een helm aangeschaft en ik zal nu nooit (NOOIT) meer zonder helm de piste op gaan.

PS. Mijn helm is een Salomon Icon Custom Air. Ik heb wel een oudere versie (en hij’s wit), maar het is nog steeds een van mijn beste wintersport aankopen tot nu toe.

Add a Comment