New in: Bataleon Omni 2018 snowboard

Quanjel nieuw Snowboard

Volgende maand gaan we op wintersport. Vooraf moeten de nodige voorbereidingen worden getroffen. Het shoppen van nieuwe artikelen is iets wat nooit wordt vergeten. Het wegbrengen van de snowboards om te laten waxen en slijpen wel. Nou ja, niet echt vergeten, maar meer uitgesteld tot het laatste moment. Behalve dit jaar. Op zaterdagochtend verkondig ik tegen de wederhelft dat ik de snowboards vandaag wil wegbrengen om er voor de verandering een keer op tijd bij te zijn.

So we did.

Snowboard DC K2

Eerst gaan we richting Colada (aangezien ons vaste adres Somers Wintersport niet meer bestaat). We geven de boards af en eyeballen nog een beetje bij de snowboardschoenen. Dan komt er een medewerker naar ons toe met het bericht dat de DC van de wederhelft bijna naar de eeuwige jachtvelden is vertrokken. “Het kán dat het slijpen goed gaat, maar het kan ook dat het belag gaat loslaten”, is het bericht.

Hmm. Niet echt wat je wilt horen, een maandje voordat je naar de bergen vertrekt.

We laten ons adviseren over een eventueel nieuw snowboard, maar Colada is nu eenmaal geen specialist en heeft ook maar weinig op voorraad liggen. We besluiten om vriendliefs snowboard weer mee naar huis te nemen en te bedenken wat gaan doen. Tijdens de lunch besluiten we om diezelfde middag nog door te rijden naar Quanjel.

Dit is dus een échte wintersport specialist.

snowboard kopen Quanjel

Ook hier wordt het snowboard nog even gecheckt, maar de diagnose is hetzelfde: op sterven na dood. Het board is ongeveer 6 á 7 jaar oud, en daar kun je aan merken dat DC geen écht snowboard merk is. Normaal gesproken zou zo’n board veel langer mee gaan.

We laten ons goed adviseren en brengen dan ook enkele uren door in de winkel. Uiteindelijk gaat vriendlief naar huis met een nieuwe Bataleon Omni 2018. Dit (Nederlandse!) board beschikt over een unieke vorm, namelijk de triple base technology. Daardoor heeft het board ook in de breedte opstaande randen, waardoor het nooit in de sneeuw kan happen. Daarnaast is het lekker wendbaar en gemakkelijk te handelen. Het snowboard heeft veel drijfvermogen in de poeder door de opstaande randen en de directional opzet. Het heeft dus een duidelijke, langere voorkant.

Snowboard kopen Bataleon Omni 2018

Beslist een mooi board, en na de uitleg van de specialist denk ik dat ik ook overstap naar Bataleon als mijn K2 gehemeld is. Maar hopelijk duurt dit nog even. Blijft toch een prijzig grapje, zo’n snowboard ;).