Photo diary: Kaprun 2015

Kaprun16
Lift selfie in Kaprun

Het zit er al weer op. Één hele week lang hebben we genoten van de schitterende bergen, goed weer, fijne sneeuw en natuurlijk hier en daar wat après ski (hoewel deze in Kaprun ietwat tegenvalt). Inmiddels staat het eerste wasje weer te draaien en staan de snowboardschoenen te drogen/luchten. Tijd genoeg dus om een Photo Diary te maken. Ik neem jullie mee naar Kaprun en Zell am See!

Kaprun1

Eindelijk is het zover: we gaan! We zijn met z’n vieren en de buschauffeur wijst ons vier plekjes, bovenin en vooraan in de bus toe. Ideaal uitzicht dus! Na een redelijke nacht slaap rijden we ’s ochtends vroeg de bergen tegemoet.

Kaprun3

Nadat we onze spullen in de kelder van het appartement hebben gedropt (de sleutel krijgen we pas halverwege de middag), lopen we een rondje door Kaprun. Het weer is heerlijk, en het uitzicht ook! Uiteraard gaan we even het terras op: een biertje voor de mannen en een lekkere gluhwein voor mij. Yum! De rest van de dag doen we wat boodschappen en gaan we een hapje eten. ’s Avonds gaan we vroeg het bed in, zodat we fit, fris en fruitig aan onze sneeuwweek kunnen beginnen!

Kaprun4

Hupsakee! Vroeg uit de veren en met ons hele gerei richting skibushalte. We zijn overigens met twee skiërs en twee snowboarders. We besluiten om de eerste dag meteen naar de Kitzsteinhorn te gaan, omdat hier de liften kunnen sluiten door de harde wind. De gletcher ligt er fantastisch bij!

Kaprun5

Kijk dat uitzicht! Ik ben er overigens achter gekomen dat ik meer een berg persoon dan een strand persoon ben. Na enkele afdalingen gaan we in het AlpinCenter lunchen en een Radler’tje vatten. Selfie time!

Kaprun7

Even een poseermomentje. Ik draag hier trouwens mijn nieuwe Roxy jas en een nieuwe Gwen Stefani ft. Burton snowboard broek. Een mooie, strakker zittende broek in een leuk printje. Ben er erg blij mee!

Uiteraard wordt er regelmatig even van het zonnetje genoten met wat te drinken. Ideaal moment voor een selfie ;).

Kaprun8

Mooi uitzicht, sneeuw en een biertje: dé perfecte combinatie! Vriendlief heeft er zin in :P. De goggles van de boyfriend zijn overigens ontzettend reflecterend (gaaf!) en zijn dus ideaal om een foto in te maken. Op de achtergrond zie je Jos zitten.

Kaprun10

Af en toe trekt de zon weg en dan merk je ook meteen dat het kouder wordt. Later komt deze meestal weer terug trouwens, dus over het weer hebben we niet hoeven klagen. Overigens heb ik drie verschillende snowboardbroeken bij me: de ruitjesbroek op deze foto (van de Aldi), de Gwen Stefani Burton broek die je al eerder zag, en een effen zwarte Falcon broek, officieel een skibroek. Ik heb ze allemaal twee dagen gedragen.

Kaprun13

Boven op de berg ligt de sneeuw er top bij, maar de dalafdalingen zijn eigenlijk geen pistes meer te noemen. De piste is kunstmatig opgespoten zodat je eventueel toch nog naar beneden kunt boarden of skiën, maar de de sneeuwkwaliteit onder de vorstgrens is dra-ma-tisch. Één grote pap / softijs ellende. Maar goed, dat is een minuscuul nadeeltje van schitterend weer op wintersport. Ik heb het er trouwens graag voor over. We hebben daarom slechts af en toe de dalafdaling gepakt, en meestal gewoon de gondel naar beneden gepakt.

Kaprun13a

Ik vraag de boys om even te lachen voor de foto, en ze roepen mij toe: “Dit is echt niet grappig” (met een lachend gezicht). Wat blijkt: de zonnebrand is opengegaan in de tas, dus de hele rugzak en de inhoud zit onder de zonnebrandcrème! We zijn daarom maar meteen helemaal naar beneden geboard/geskied en hebben de tas en inhoud schoongeveegd. Gelukkig kunnen we er allemaal om lachen.

Kaprun15

In het appartement hangt een wifi-extender, precies bij onze deur. We hebben dus geweldige wifi, totdat de Duitsers op de verdieping boven ons het ding constant jatten. Het is bijna een spelletje capture the flag geworden. Uiteindelijk plakken we dit tekstje op de extender, en wonder boven wonder laten ze het ding daarna netjes op zijn plaats hangen. Game of Thrones boezemt dus toch wat angst in ;)

Later die dag wordt ik bruut onderuit gesnowboard door een of andere malloot die niet oplet. Ik breek gelukkig niks, maar de spieren in mijn hele lijf krijgen een flinke optater en mijn stuitje is ook niet heel erg vrolijk. Ik besluit dus eerder terug te gaan naar het appartement, vandaar het ‘lachen als een boer met kiespijn’.

Kaprun18

Goed weer equals slechte dalafdalingen. Aangezien er amper sneeuw bijvalt gedurende onze week in Kaprun, gaat het er allemaal steeds slechter bij liggen. Op zich geen probleem, al vergeten we af en toe dat we de dalafdaling-piste opgaan waardoor we ons dus door deze tattie mogen worstelen.

Mijn snowboard neem ik trouwens altijd mee in het gondeltje. Ik heb altijd het gevoel dat mijn board niet stevig staat in die rekjes aan de buitenkant van de lift. Beetje paranoia misschien, maar ik heb geen zin om halverwege de rit naar boven mijn snowboard omlaag te zien vallen ;).

Kaprun19

Op de laatste dag zitten we bij SchnapsHans, de bar boven aan de Schmittenhöhe. Het weer is heerlijk en de muziek is goed, dus we blijven er zo’n twee uurtjes genieten onder het genot van bier en glühwein. Intussen stijgen er regelmatig parasailers op. Ik heb het nog nooit gedaan, maar het lijkt me geweldig om zo’n wintersport gebied van boven te bekijken.

Kaprun20

Nadat we SchnapsHans vaarwel hebben gezegd, gaan we nog een radler/biertje drinken bij Natasha Froger (ze lijkt er echt op!). We zijn één van de laatsten die de lift naar beneden pakken. Mijn snowboard staat er nog als laatste en dat vind ik wel een mooi fotomomentje. Vervolgens nemen we de lift naar beneden om door te gaan naar Pavillion, alwaar de après ski voor de laatste keer op ons staat te wachten.

De laatste dag skiën / snowboarden we niet omdat we niet kunnen douchen. Ons appartement moeten we om 10 uur ’s ochtends al verlaten, en het complex heeft geen losse douche waar je nog even terecht kunt. We besluiten dus om te gaan eten en drinken, en een beetje rond te wandelen.

Kaprun21

’s Avonds stappen we in de bus. Er is een hoop gedoe met bagage (het past niet!) en alle mensen die na ons de bus in stappen moeten hun bagage in Oostenrijk laten. Deze wordt de dag erna als het goed is met een apart busje naar huis gebracht, althans dat hoop ik voor hen ;). Na een uurtje vertraging vertrekken we dan toch richting Nederland, waar we ’s ochtends rond 9 uur aankomen. Nederland ligt er maar triest bij, zeker in vergelijking met Kaprun!

Al met al was het zeker een geweldige wintersport. Ik mis de bergen nu al!

Een reactie

Voeg een reactie toe