Snowboard game: Steep

Steep

Ik hou absoluut van snowboard games. De onrealistisch maar fantastische game SSX blijft een topfavoriet. Vooral met de belachelijke tricks waarbij je halverwege de jump je snowboard af en weer aan doet. Dat kan in SSX dus gewoon. I love it. Ook Sean White’s game heb ik redelijk wat gespeeld. Verder is het meestal nogal stil rond de snowboard games, tot nu. Want nu is er Steep.

Van Ubisoft mocht ik de game uitproberen. Helaas heb ik alleen een XboX 360 in de woonkamer staan, en geen gaming PC, XboX One of PS4. Steep is alleen uitgebracht voor die drie laatstgenoemde platformen.  Mijn broertje heeft echter wel een gaming PC, dus heb ik hem blij gemaakt met deze game. Jammer, ik had ‘em zelf heel graag willen spelen, maar een nieuwe XboX of Playstation zat er even niet in #spaarmodus ;).

Steep is een game waarmee je vier verschillende sporten kunt beoefenen in de mooie Alpen. Niet alleen snowboarden, maar ook skiën, paragliden en wingsuiten behoren tot de opties! Je hebt dus voldoende afwisseling in de game qua “transport”.  De game is ontzettend vrij: je wordt losgelaten in de mooie Alpen en je kunt vrij rondlopen door het hele gebergte. Je kunt je dus volledig focussen op de sport. Natuurlijk zijn er wel iets van beperkingen: je kunt uiteraard niet de berg op skiën ;).

De graphics zijn echt mooi en veel beter dan de gemiddelde snowboardgame. Het is een relatief realistisch beeld en ik zou zo “in die wereld” willen rondlopen. That’s a good thing. Verder kun je je jumps oefenen en kun je eventueel tegen andere mensen racen die je in de online community tegenkomt. Liever in je eentje? Dat kan ook: je kunt ook tegen jezelf racen en je high score in diverse challenges proberen te verbeteren. Voordeeltje: zodra je crasht tijdens een challenge, dan kun je eenvoudig met één druk op de knop weer bovenaan beginnen. De eindeloze frustratie van ellenlange valpartijen terwijl je weet dat je toch niet meer gaat winnen, is dus voorbij.

Nadelen? Ja die zijn er ook. Zo kun je bijvoorbeeld niet wisselen tussen verschillende sporten. Je kunt dus geen epic jump maken met je snowboard en mid-air je wingsuit aantrekken. Of halverwege paragliding de ski’s onderbinden en verder de berg af skiën. Je moet dan eerst weer terug naar de “walking mode” om vanuit daar een nieuwe sport te kiezen. Verder gaf mijn tester-broertje aan dat de challenges niet heel erg moeilijk zijn. Het komt er vooral op neem dat je door cirkels moet vliegen/snowboarden/paragliden/wingsuiten, afhankelijk van je sport-van-keuze.

Nu moet ik zeggen dat mijn broertje meestal kiest voor shooters of adventuregames. In vergelijking daarmee kan Steep af en toe wat saai aanvoelen. Je hebt ook niet echt een doel in de game. Het is vooral gewoon lekker de berg af gaan.

Je moet er van houden, maar áls je er van houdt, dan is deze game echt mooi!

Steep is nu overal te koop voor PC, XboX One en Playstation 4.

Voeg een reactie toe