My snowboard gear

Gerlos
Gerlos

Toen ik zo’n zeven jaar geleden voor het eerst op een snowboard stond, wist ik dat dit helemaal mijn ding was. Daarom heb ik meteen mijn eigen materiaal aangeschaft (en gedeeltelijk gekregen). Het is toch fijner snowboarden op je eigen board en in je eigen kleding dan in/op gehuurd materiaal. Ik ben geen pro snowboarder, maar ik heb de afgelopen jaren mijn techniek beetje bij beetje verbeterd, en ik kom inmiddels alleraardigst van de berg af. In de loop der jaren heb ik dan ook de nodige snowboard gear verzameld waar ik over het algemeen heel tevreden over ben… Dit is mijn snowboard stash:

Ik met mijn K2 Lunatique
Ik met mijn K2 Lunatique in Gerlos

Snowboard

Het snowboard waar ik momenteel op board is een K2 Lunatique 146cm. Dit board is echt top voor snowboarder die geen beginner meer is, maar ook geen expert. Mediocre noemen ze zo iemand? That’s me. Ik kreeg het snowboard enkele jaren geleden met Kerstmis cadeau van mijn lieve vriendje, aangezien ik mijn oude board volledig was ontgroeid (ik was een betere snowboarder dan het board me toeliet te zijn). De K2 Lunatique is een echte all-terrain rocker, waardoor deze het zowel goed doet op poeder als op ruwer terrein. Ook op de gewone geprepareerde piste kan ik er goed mee overweg. Ideaal boardje voor mij. Ben er nog steeds ontzettend blij mee!

Bindingen

Behalve het snowboard kreeg ik ook een setje kick-ass bindingen. Namelijk: Burton Lexa bindingen. Voorheen had ik gewoon bindingen die boven over je voet worden gesloten (dus zonder toe-straps), maar ik wilde heel graag toe-straps. Eerlijk gezegd toentertijd vooral omdat het gewoon gaver uitziet, maar nu kan ik vertellen dat je ook een betere controle hebt over het snowboard. Althans, dat is mijn ervaring.

Boots

Mijn snowboard boots zijn Salomon Pearls. Ik kocht ze in de aanbieding, want het was een overjarig model. Ik heb er nog altijd erg veel plezier van! Deze boots zijn van binnen ontzettend goed gevoerd en gevuld, waardoor je voet de juiste steun krijgt en je niet los in de laars beweegt. Dat laatste is namelijk echt dodelijk voor controle over het snowboard. De laarzen zitten superlekker en zijn ook nog eens mooi wit. Nouja, dat wáren ze ooit. Inmiddels heb ik er de nodige wintersport vakanties mee gemaakt, inclusief aprés ski, dus dat “mooi” kun je inmiddels weglaten ;)

Helm

Ik snowboard áltijd met helm. Goed weer, slecht weer, áltijd. Mijn helm is een Salomon Icon Custom Air. Vooral dat ‘air’ gedeelte is interessant. In plaats van de gebruikelijke straps om de helm vast op je hoofd te securen, heeft deze helm een soort opblaasbaar luchtkussen dat zich helemaal rondom jouw hoofd opblaast wanneer je op het pompje drukt. Daardoor zit de helm perfect rondom je hoofd, zonder dat deze hoofdpijn veroorzaakt. Deze helm heeft me meer dan eens gered van een hersenschudding of erger. Dus lieve lezertjes: draag áltijd een helm!

Goggles

Spy Goggles
Spy Goggles #selfie ;)

Mijn Goggles zijn van het merk SPY. Mijn oude Sinner Goggles waren nogal donker, waardoor ik met bewolkt weer en in de schaduw heel slecht zicht had. Met mist en sneeuw hoefde ik het ding al helemaal niet op te zetten, want dan zag je écht geen klap. Daarom heb ik geïnvesteerd in een mooie bril van SPY. Er zitten twee glazen bij, maar ik draag eigenlijk altijd de roze. De bril is verder mooi groot, waardoor je een breed gezichtsveld heb. Daarnaast vind ik ‘em gewoon mooi, ook niet geheel onbelangrijk.

Broeken

Qua broeken heb ik momenteel twee Falcon ski-broeken en een Aldi snowboardbroek. De Aldi snowboard broek is mijn favoriet. De Falcon ski-broeken ben ik meer dan beu. Eentje is zwart en de andere is wit, which is boring. De Aldi broek is wel  helemaal prima, en met een thermolegging eronder ook geschikt voor de koudere dagen. Maar ik wil dus eigenlijk twee nieuwe snowboardbroeken voor erbij.

Jas

Ja, dat is een apart verhaal. Ik heb namelijk enkele jaren geleden een O’Neill jas gekocht. In totaal heb ik het ding zo’n vier weken gedragen (tijdens mijn wintersport vakanties)  en een enkele keer tijdens het indoor snowboarden in Landgraaf. Vorig jaar is m’n mooie jas echter van ellende uitelkaar gevallen. Net alsof het stiksel is volledig opgelost in het niets. I’m pretty bummed about it. Van een merk als O’Neill zou je toch mogen verwachten dat deze het langer uithoudt. Momenteel ben ik dus zoekende naar een nieuwe (en betaalbare) snowboardjas. Deze heeft uiteraard meer prioriteit dan de broek(en).

En de rest…

Mijn verdere gear bestaat uit:
– Thermo ondergoed van de Aldi
– Ski pulli’s van de ANWB
– Handschoenen van de Intersport
– Asics Hardloophandschoentjes die ik als binnenhandschoentjes gebruik als het écht koud is.
– Stormmasker

Mijn snowboard cover kreeg ik gratis bij mijn board en is van Somers Wintersport (waar dus ook mijn board vandaan komt). Mijn boot-bag is van Dakine en kocht ik bij Duijvestein Wintersport. Een ontzettend fijn ding.

Dit is het zo’n beetje. Ik koop niet zo heel vaak nieuwe gear, voornamelijk omdat het zo duur is. Toch snuffel ik maar al te graag rond in mijn favoriete (online) shops. Een jas heb ik nu wel écht nodig, dus wellicht dat die binnenkort aan mijn stash wordt toegevoegd. Eventuele tips zijn welkom :)

Voeg een reactie toe