Snowboarden countdown : 4 weken!

snowboarden 1
Mayrhofen!

De countdown is begonnen! Over pakweg vier weken sta ik weer tot mijn knieën in de sneeuw en sjees ik op mijn geliefde K2 snowboard van de berg af in Mayrhofen. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.

Zo hebben we onze snowboards ruim op tijd naar de winkel gebracht voor een wax- en slijpbeurt. Dit doen we elk jaar voordat we op wintersport gaan. Het jaar dat ik mijn nieuwe snowboard kreeg, heeft vriendlief zijn board niet laten waxen en slijpen. Ellende. Dat jaar hadden we namelijk relatief vlakke stukken in de pistes, en daarop stond hij binnen no-time stil. Board losmaken en lopen. Niet leuk. Na twee dagen was hij het beu en heeft hij het ter plekke laten slijpen en waxen. Daarna ging het veel beter. Sindsdien waxen en slijpen we onze boards elk jaar.

Elke keer als ik binnenstap bij Somers Wintersport, de plek waar mijn board is gekocht en waar we het laten onderhouden, moet ik me echt inhouden. In een H&M heb ik geen enkel probleem om niets te kopen, maar bij Somers is dat elke keer weer een uitdaging. Toch liep ik dit keer naar buiten zonder mijn portemonnee te plunderen. Daar heeft vriendlief me een beetje bij geholpen: “Kom Carlijn, we gaan. Carlijhiijjn, we gaahaaaan. En nú gaan we”.

snowboarden mayrhofen
I’ve got a tiny human stuck on my snowboard – Mayrhofen 2014

Mijn GoPro is ook winterklaar. Ik heb mijn uitgebreide accessoireset binnengekregen en ik kan niet wachten om deze te gaan gebruiken! De mounts/accessoires die sowieso meegaan: selfie stick, plakkers (voor op de helm en wellicht het snowboard), suction cup (voor op het raam) en de klem. Misschien dat ik de chest mount ook meeneem. Deze schijnt niet geweldig te zijn vanwege bibberend beeld, maar er is maar één manier om daar achter te komen.

GoPro snowboarden mayrhofen
Pretty pretty GoPro!

Momenteel ben ik bezig om de ideeën voor mijn snowboardfilmpje op een rijtje te zetten (komt die media opleiding toch nog van pas ;) ). Aangezien mijn snowboard skills niet zo impressive zijn als die van Jamie Anderson, zal ik mijn ideeën wellicht wat moeten aanpassen aan mijn niveau. Ik ga namelijk geen metershoge jumps in de half-pipe maken, en door een helikopter gedropt worden op een afgelegen bergtop staat ook niet op de planning. Één voordeel: er gaat nóg een GoPro mee op wintersport, dus met twee GoPro’s kunnen we sowieso wel wat gave shots maken.

Om deze blog af te sluiten: een een nummer dat ik misschien onder mijn nog-te-maken snowboardfilmpje ga zetten. Anna from the North met The Dreamer. (Overigens moet ik nog even uitzoeken hoe het zit met copyright en of ik dit nummer überhaupt mag gebruiken, maar ik vind het in ieder geval een gave track!)

Add a Comment