Snowboarden Sölden: part 1

solden_hoofdafbeelding

Vrijdag 9 december 2016, 09:00u ’s ochtends: It’s d-day! Ik hou van vliegvelden (en ik wil gewoon ruim op tijd zijn voor de vlucht), dus we gaan dan ook lekker vroeg met de auto richting Eindhoven. Uiteraard zijn we hierdoor ook meteen veel te vroeg, maar dat boeit niet. Zodra ik mijn voet over de drempel van Ehv Airport heb, is de vakantie wat mij betreft begonnen. Driewerf hoezee!

Fast forward naar Innsbruck: Na een voorspoedige vliegreis van slechts één uurtje zijn we met bagage en al in Innsbruck aangekomen. Mijn allereerste keer vliegen-met-snowboard is me goed bevallen. Alles komt zonder schade en problemen aan in Österreich. We hebben trouwens geluk: we dachten dat onze transfer van het vliegveld naar ons hotel een bus zou zijn, maar op Innsbruck Airport staat een privé chauffeur met een bordje Vossen/Seerden klaar om ons in een taxi richting Sölden te brengen. Win!

snowboarden soelden

Bij het inchecken krijgen we een gratis upgrade naar een kamer mét balkon. Dat is fijn! Nadat we onze kamer hebben ingericht… Oh wait, let me rephrase that: nadat we onze spullen op de kamer hebben gedumpt, begeven we ons richting Grizzly Bar om te proosten op het begin van de vakantie. Hoera!

Die avond mogen we al meteen gebruik maken van het diner buffet. Ik kan je één ding vertellen: food-wise is alles op-en-top geregeld in Hotel Tyrolerhof. Ontzettend veel keuze én erg lekker eten. Het buffet staat vol met voorgerechtjes, salades, soepen en toetjes (omg zo veel toetjes), maar het hoofdgerecht wordt ter plekke door een chef voor je bereid / op een bord gearrangeerd. Ja, over het eten zullen we zeker niet klagen deze vakantie!

snowboarden soelden

snowboarden soelden

Die avond gaan we vroeg slapen om de volgende ochtend fit aan het ontbijtbuffet te staan. Hop hop het ontbijt naar binnen hakken om zo snel mogelijk naar de Sölden Bergbahnen te kunnen om onze skipassen op te halen. Daar gaat echter iets mis: in het hotel zei de receptie-dame ze dat we onze skipassen bij de lift moesten ophalen, maar blijkbaar had diezelfde receptie-dame ons een envelop moeten geven met…. jawel…. onze skipassen. Hoewel de lift op slechts enkele minuutjes lopen van het hotel ligt, komt iemand van het hotel de envelop naar de lift brengen. Dat noem ik service!

De eerste dag snowboarden is altijd even wennen. Nou ja, vooral de eerste paar afdalingen. Daarna gaat het weer als vanouds. Het weer is ronduit fantastisch! Hemelsblauwe lucht en een lekker zonnetje. Genieten!

snowboarden soelden

snowboarden soelden

snowboarden soelden

Minpuntje: op de eerste dag wordt ik meteen aangereden door een skiër die de controle verloor. Waarschijnlijk door een ijsplaat (dat krijg je dus met zonnig weer). Ik wordt bruut tegen de grond gewerkt en lig kermend langs de piste.

“Alles gut?”

“Nee lul, je hebt me net aangeskied” “Ja, geht schon”

“Ja geht schon gut”?

“Wat denk je zelf, na een bodycheck, een val op mijn stuitje en hoofd, en een flinke schuiver richting de zijkant van de piste” “Ja geht schon”

Uiteindelijk hou ik alleen hoofdpijn, spierpijn in mijn nek en wat pijn in mijn stuitje over aan de val. Gelukkig.

Voor de rest gaat het allemaal goed. Ik was bijvoorbeeld vergeten hoe lekker een warme Apfelstrudel mit Vanilla Soβe smaakt, vooral na de nodige kilometer snowboarden. Nom! Dit aten we trouwens in het tentje “Bubis”. Hahaha Bubis. (Ja, klopt, we zijn onvolwassen, lol)

snowboarden soelden

Groot pluspunt: Tijdens het snowboarden horen we flinke beats door de bergen knallen. Wat blijkt: dikke party. Boven aan de Giggijoch lift staat Rudy MC op zaterdagmiddag lekker plaatjes te mixen. Als de GoPro beelden een beetje zijn gelukt, dan zul je hier ook nog bewijs van terugzien in het filmpje dat ik in elkaar ga monteren. Ik zou jullie graag alvast een voorproefje willen laten zien, maar helaas is het internet hier niet snel genoeg voor. Dus je zult het zo lang even met deze twee foto’s moeten doen.

snowboarden soelden

Dus voor nu zeg ik: Auf wiedersehen!

PS: Als je me volgt op #Instagram, dan zul je regelmatig foto’s, video’s en Instagram Stories (een soort snapchat) voorbij zien komen.

Voeg een reactie toe