Update: terug van wintersport!

Wintersport Mayrhofen

Mocht je je afvragen: leeft ze nog? Yep, ik leef nog. Ik ben inmiddels weer terug van wintersport én weer enigszins beter. Dus tijd voor een update :)

Net vóór de wintersport heb ik nog een spoedbezoekje aan de fysio gebracht vanwege mijn knie. Hij concludeerde – surprise surprise – dat het een overbelasting was en dat ik dus weer moest minderen. Ongelofelijk hoe weinig mijn benen kunnen hebben. Hij legde nog even een tape aan zodat ik de wintersport zou doorkomen, en daarmee kon ik die vrijdag in de bus stappen richting Mayrhofen.

De busreis was in het begin vooral erg gezellig (biertjes en kletsen), maar toen het tijd werd om te gaan slapen, had ik het “geluk” om voor iemand te zitten die nog net niet haar ingewanden eruit hoestte. Tot kokhalzen toe heeft ze de hele nacht ongeveer over mij heen liggen hoesten. Ik dacht nog: please steek me niet aan met je bacillen-regen. Uiteraard gebeurde dat dus wel. Gelukkig heeft griep ongeveer een week nodig om echt door te komen, dus pas op de laatste snowboarddag moest ik afhaken omdat het écht niet meer ging. De overige dagen was ik wel ziek-ish, maar gelukkig niet ziek genoeg om het plezier uit de vakantie te halen. Uiteindelijk heb ik dus een erg geslaagde wintersport gehad, met alleen een minder fantastisch einde. Maar ach, ik mag van geluk spreken dat mijn ziek-zijn niet in het begin van de vakantie is doorgebroken, want dat had alles écht verpest.

Wintersport Mayrhofen 2

Het weer was over het algemeen ok, maar niet fantastisch. We hebben slechts één echte goede dag gehad en twee ultiem slechte dagen (mist, dus geen zicht). De rest van de dagen was acceptabel. Dat is wel jammer, vooral voor de filmpjes die ik met mijn GoPro heb gemaakt. Goed weer leent zich namelijk veel beter voor filmen dan slecht weer. Ik ga kijken of ik van de goed weer filmpjes iets kan fabriceren, maar het is de vraag of ik daar genoeg footage voor heb. We zullen zien :)

We hebben onze skipas dit jaar overigens goed gebruikt. Na twee dagen heb je de pistes in en rond Mayrhofen wel zo’n beetje gezien. We hebben een keer de bus gepakt richting de Hintertux gletcher. We zijn ook een dag naar Gerlos, Zell am Ziller en Königsleiten gegaan en we hebben op de laatste dag ook nog een bezoek gebracht aan Kaltenbach. We hebben het gebied dus goed verkend. Handig dat je met zo’n skipas gratis met de trein kunt reizen, want binnen een half uurtje zit je in een compleet ander gedeelte van het skigebied.

Wintersport_Mayrhofen

Wintersport, ziek zijn en hardlopen?

Hardlopen op wintersport werd me door Mr. Fysio ten zeerste afgeraden. In het begin had ik het op zich nog wel gekund qua gezondheid, maar later was het sowieso geen optie meer. Ook nu ik terug ben, heb ik mijn hardloopschoenen nog niet aangetrokken. Mijn longen zijn nog niet helemaal de oude, dus hardlopen is vooralsnog geen optie. Wat ik ga doen met de halve marathon, weet ik nog niet. De pijn van annuleren zal vele malen groter zijn dan mijn blessurepijn, dus ik ben nog steeds aan het overwegen om te lopen. Op karakter zal dat dan zijn, want in drie weken zal ik mijn maximale afstand niet meer kunnen vergroten van 12,5 naar 21,1km. Mijn lichaam zal het echter niet gaan waarderen als ik dit ga doen en Mr. Fysio sleept me waarschijnlijk persoonlijk aan mijn haren uit het startersvak als hij hoort dat ik misschien wil gaan lopen, maar het blijft kriebelen.

I’ll keep you updated!

Voeg een reactie toe