Waarom je een snowboard moet waxen en slijpen

snowboard

Nog maar 10 dagen en dan stappen we op de vliegerd richting Oostenrijk. De voorbereidingen zijn dan ook in volle gang. Nou ja, dat is misschien wat overdreven. Maar we hebben afgelopen weekend in ieder geval wél onze snowboards weggebracht om ze te laten waxen en slijpen. Bij Intersport hebben ze altijd acties wat betreft het waxen en slijpen, maar daar brengen we ze nooit naar toe. Voor die ene rotkeer per jaar brengen we mijn K2 en vriendliefs DC dan ook mooi naar hun ouderlijk “huis” terug. Oftewel: wintersport speciaalzaak Somers, waar we onze snowboards ook hebben gekocht. Toch verbaas ik me altijd weer over de kosten (€27,50 per snowboard, mehh), maar in the end it’s worth it.

Er is namelijk weinig zo vervelend dan met een niet-gewaxt snowboard van de berg af sjeezen. Nouja, dat van de berg af sjeezen gaat dan nog wel. Maar op het moment dat de piste besluit om nog nét niet berg op te gaan (lees: as flat as a pancake), dan kun je je snowboard op de nek pakken en met een nors gezicht de overige meters te voet afleggen. Dat is al vervelend.

Maar dan heb je die skiërs.

Skiërs vinden het namelijk hilarisch.

Er is altijd een (on)gezonde rivaliteit geweest tussen skiërs en snowboarders. Skiërs vinden dat snowboarders de pistes verneuken. Snowboarders vinden dat skiërs van nagenoeg elke piste een buckelpiste proberen te maken. Skiërs irriteren zich aan het feit dat snowboarders om de haverklap op hun kont zitten, snowboarders irriteren zich dat skiërs massaal op de meest onlogische plekken op een piste gaan staan wachten.

Oh, en dan het gekloot bij de skilift. Dan sta je bij de lift te wachten en schuifel je langzaam richting poortjes, en constant vaart er iemand met zijn skies van achter op je snowboard. Als dat niet gebeurt, dan wordt je board wel van alle kanten aangerand door skistokken.

Blijf. Van. Mijn. Snowboard. Af.

Anyway, op het moment dat je met je snowboard op je nek moet gaan lopen omdat je stil bent gevallen, dan kun je rekenen op enkele irritant lachende skiërs die op 10cm van je vandaan langsvliegen en er honend nog een opmerking achteraan gooien. Als je geluk hebt, mag je ook nog een skistok in je knieholtes incasseren. Fijn, bedankt.

Dus die €27,50 per snowboard zijn het wel waard. Aankomend weekend mogen we onze vers-gewaxte en geslepen babies weer gaan ophalen en moet ik me weer inhouden om geen extra snowboard goodies te kopen, zoals de supercoole jeans-snowboardbroek die ik vorige week paste maar uiteindelijk niet kocht.

Nog maar 10 daagjes, YAY!

Disclaimer, voordat ik een horde skiërs op mijn dak krijg: niet alle skiërs zijn zo.

Voeg een reactie toe