Wintersport #1 geboekt: Sölden!

solden_wintersport

Na lang twijfelen of we voor een zomervakantie of toch voor een extra wintersport moesten gaan, is de keuze nu eindelijk gemaakt. De extra wintersport is geboekt! De reden dat we toch voor een wintersport zijn gegaan? We wilden eigenlijk naar Portugal en daar is het weer in oktober toch een beetje twijfelachtig. We (nou ja, vooral ik) wilden het risico niet lopen dat we daar zouden zitten en dan zo halfslachtig semi-shitty weather zouden hebben. Vandaar dat we toch maar voor Oostenrijk hebben gekozen. De keuze is gevallen op Sölden, een wintersportlocatie die sinds de James Bond film Spectre hoog op de wishlist stond.

Hier wat behind-the-scenes beelden van Spectre in Sölden, exclusief gemaakt voor Fit-it-up (grapje natuurlijk ;))

Even off-topic: kan iemand Daniel Craig even overhalen om nog een Bond te maken?  Please? Ik ben er emotioneel nog niet klaar voor om afscheid te nemen.

Back on topic: begin december vertrekken we naar het 4-sterren hotel Tyrolerhof in Sölden. Normaal gesproken zijn we niet zo van de luxe: een basic appartementje is prima zolang de ligging maar enigszins centraal is. Maar normaal gesproken gaan we met een groep en is après ski een groot onderdeel van de vakantie. Onze extra wintersport is slechts met z’n tweetjes en nu staat chillen dan ook hoger op de prio-lijst dan après ski. Dan is een klein beetje luxe niet verkeerd, toch?

Wintersport Tyrolerhof Sölden

Het hotel heeft een indoor zwembad, sauna- en wellness faciliteiten en comfortabele kamers. Ontbijt en diner zijn inbegrepen en volgens een collega die het hotel vorig jaar bezocht, is het culinair gezien erg goed geregeld! Dat komt goed uit want na een dagje snowboarden is lekker eten wel belangrijk. Oké, niet alleen na een dagje snowboarden: lekker eten is gewoon belangrijk. Punt.

Normaal gesproken gaan we altijd per bus omdat dit goedkoop is, maar om in de chill-sferen te blijven hebben we nu gekozen voor een vliegreis. Het was ook helemaal niet zo duur om te vliegen en dat was een extra reden om ons de stress van een autorit en de lengte van de busrit te besparen. De transfers van en naar het hotel zijn inbegrepen dus we hoeven zelf niets meer te regelen. Ideaal!

Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat ik straks misschien te verwend ben en niet meer met de bus wil. Achja, luxe probleem ;)

Ik kan echt niet wachten om te gaan! Midden in de zomer, als iedereen ligt te zweten aan het strand, kijk ik stiekem al uit naar wintersport. Als ik net op wintersport ben geweest, dan kijk ik al weer uit naar de volgende wintersport. Yep, zo erg is het. Ik denk dat ik stiekem in Oostenrijk geboren had moeten zijn.

Wintersport GoPro Selfie

Anway, de GoPro gaat uiteraard ook weer mee op vakantie. Ik wil dit jaar een iets mooier filmpje maken dan vorig jaar. Dit Mayrhofen filmpje was mijn allereerste poging en dat is duidelijk te zien ;) Geen hoogwaardige filmkwaliteiten en het edit-werk is ook niet om over naar huis te schrijven. Toen kwam ik er ook achter dat je enigszins een storyboard moet uitdenken alvorens je gaat filmen, aangezien je anders noodzakelijke tussen-shots mist. Daar ga ik dit jaar dus extra goed op letten.

Nog twee maandjes en dan sta ik weer op de piste! Het aftellen is begonnen, YESSS!

Add a Comment