Wintersport 2015 geboekt!

Kitzsteinhorn_kaprun
Hier gaat onze wintersport 2015 naar toe!

Driewerf hoezee! De wintersport van 2015 is geboekt! Nu hoor ik je denken: Wintersport? Maar je bent toch net vijf maanden op reis geweest in Azië? Uhm ja, dat klopt. En het was ook echt niet de bedoeling dat ik überhaupt met m’n snowboardje naar de sneeuw zou vertrekken. Vriendlief wel, samen met onze vrienden. Dat was al afgesproken.  Hoewel ik natuurlijk ontzettend graag richting Oostenrijk of Frankrijk zou gaan om een weekje te genieten in de sneeuw, snapte ik ook wel dat het er nu voor mij niet in zou zitten.

Ik ben namelijk net weer een paar weken aan het werk en ik het is dan nogal lullig om meteen weer een week verlof op te pakken. Maar aangezien ik weer een mooie smak vakantie-uren heb gekregen in het begin van dit jaar en omdat de wintersport “pas” over anderhalve maand (in maart) gaat plaatsvinden, besloot ik dat ik het altijd kon vragen… and it worked!

… maar waar gaan we naartoe?

Oké, weekje vrij is geregeld. Maar waar gaan we naar toe? Het uitzoeken van de bestemming heeft dit jaar lang op zich laten wachten, voornamelijk omdat mijn reismaatjes een beetje lui zijn op het gebied van online speurwerk. Voor mij kwam dat juist ontzettend goed uit, want daarom kan ik dus nog lekker mee. Als dank heb ik de nobele taak op mij genomen om vier mogelijke bestemmingen  te selecteren  waaruit we vervolgens een keuze kunnen maken.

Aangezien we al ontzettend laat zijn met boeken en we het wel enigszins betaalbaar willen houden, zijn de opties beperkt. Daarnaast willen we ook nog eens het liefste naar een bestemming waar we nog niet zijn geweest. Daardoor zijn de vier mogelijke bestemmingen van dit jaar:

  • Avoriaz: autovrij dorp in Frankrijk. Schitterende pistes en zelfs in het stadje zelf zijn de wegen in pistes veranderd (aangezien er toch geen auto’s zijn).  De après ski schijnt er iets minder te zijn.
  • Les Deux Alpes:  een Franse bestemming, met zo’n 220km aan pistes. Het hoogste punt ligt op 3600m en de après ski is redelijk tot goed (voor Franse begrippen).
  • Kaprun: De enige Oostenrijkse bestemming in het lijstje. Een is gletscher aanwezig, dus sneeuwzekerheid. We wat minder piste: 138km. Daarnaast natuurlijk wel de Oostenrijkse après ski gezelligheid.
  • Val Thorens:  140km piste, maar dit is uit te breiden tot 600km. Hoogste punt is 3260m. Hier zul je waarschijnlijk de beste après ski in La France vinden.

Twee reisbuddy’s boeit het geen biet waar we naartoe gaan. De ander wil graag naar Oostenrijk omdat hij al enkele keren in Frankrijk is geweest. Mijn voorkeur gaat stiekem ook uit naar Kaprun. De keuze is dus vrij snel gemaakt:

Kaprun

KAPRUN!

Na Val Thorens, nog een keer Val Thorens, Kirchberg, Gerlos en Mayrhofen kunnen we over anderhalve maand Kaprun aan het lijstje toevoegen. We hebben ontzettend veel zin om te gaan!

Als er mensen zijn met tips qua eten (op de berg of in het dorp) en stappen, laat het vooral weten!

Add a Comment