Wintersport Les Deux Alpes – Part 1

Inmiddels ben ik weer terug van een heerlijk weekje in de sneeuw. Frisse berglucht, snowboarden, lekker eten, zonnetje… gelukkiger kun je me bijna niet maken. Ik dacht: laat ik eens wat foto’s verzamelen en een foto diary / plog in elkaar draaien. Zo krijgen jullie een goed beeld van de week die ik in Les Deux Alpes doorbracht.

Aanschouw: deel 1 van mijn wintersport in Les Deux Alpes.

wintersport les deux alpes foto diary Fit-it-up.nl

Here we go! Het is vrijdagavond en we gaan met onze spullen richting Maastricht. We stappen op bij het MVV stadion. Daar ligt toevallig ook een McDonalds, dus we beginnen de trip goed met een lekker McMenu. Ik neem een McChicken met frietjes en Ice Tea. Lekkerrr…

wintersport les deux alpes foto diary Fit-it-up.nl

De bus! We stappen in een Husk bus (terwijl we hebben geboekt met Sunweb). Gelukkig zijn we zo slim om bij alle bussen even na te vragen of wij er in thuis horen. Andere mensen doen dit niet en we zitten dan ook een half uur te wachten op deze luitjes. Uiteindelijk vertrekken we dus later dan gepland richting Les Deux Alpes. We hebben trouwens een prima bus: veel beenruimte en de rugleuningen kunnen erg plat. Fijn met slapen, voor zover slapen in een bus fijn kan zijn.

wintersport les deux alpes foto diary Fit-it-up.nl

We arriveren met grijs en sneeuwerig weer in Les Deux Alpes, maar de bergen op de achtergrond zien er echter al aanlokkelijk uit. Can’t wait to snowboard off them! Vandaar de brede lach op rechts (let niet op mijn vermoeide kop, daar was gewoon echt niets van te maken, so I didn’t even try).

wintersport les deux alpes foto diary Fit-it-up.nl

Nadeel van de bus: je komt ’s ochtends om 09:00u al aan in Les Deux Alpes, maar kunt pas rond 16:00u in het appartement. De tijd daartussen moet je dus zelf maar een beetje opvullen. Als het geweldig mooi weer was geweest, hadden we wellicht nog een skipas genomen voor deze dag. Gezien de sneeuw en het slechte zicht besloten we om maar lekker bij La Sherpa te gaan zitten met een drankje en toepkaarten. Daar zien we ook deze stoere hond op een barkruk. Cool beest. La Sherpa is overigens niet waar we geboekt hebben, maar we mogen er wel onze spullen stallen totdat we ons eigen appartement in mogen, aangezien ons appartement geen bagageruimte heeft.

Overigens is het appartement echt niet de moeite waard. Bedden zijn ontzettend krap en oncomfortabel, wifi kost extra (maar is zo slecht dat ze het ons zelfs afraden om het te “kopen”), en zelfs tv zit niet inbegrepen. Uiteindelijk blijkt de tv ook alleen maar Franse zenders te hebben, dus ook dat wordt ons afgeraden. Het appartement is veel te klein: we kunnen onze koffers niet eens fatsoenlijk kwijt zonder onze nek erover te breken. Kortom: geen aanrader.

wintersport les deux alpes foto diary Fit-it-up.nl

De volgende dag, oftewel de eerste board dag! We gaan richting de lift en zijn iets op half 9 daar. Blijkt dat de liften in Frankrijk pas om 09:00u open gaan haha. Wij gingen uit van de Oostenrijkse 08:00u. No problemo: samen met wat andere vroege vogels wachten we tot 09:00 en vervolgens stappen we als állereerste in de lift.

Overigens komen we op de eerste run naar beneden al een snowboarder op de piste tegen die verdacht stil blijft liggen. Hij is vanuit een andere lift naar beneden gekomen en is waarschijnlijk in zijn eerste run al op z’n plaat gegaan. Er stonden al andere mensen bij, dus wij zijn doorgeboard. Uiteindelijk hebben ze ‘em met een banaan naar beneden gehaald. Lekker begin van je vakantie zo… :S

wintersport les deux alpes foto diary Fit-it-up.nl

Aan sneeuw geen gebrek. Overigens doen ze in Frankrijk niet aan piste nummers maar aan piste namen. Dat is wel even wennen, want liften hebben vaak dezelfde naam als de pistes. Ik ben toch meer van de nummers, om eerlijk te zijn.

wintersport les deux alpes foto diary Fit-it-up.nl

:P. De wederhelft moet z’n bindingen even verstellen, dus dat is voor mij een mogelijkheid om een mars naar binnen te werken. Ik kan de energie wel gebruiken.

wintersport les deux alpes foto diary Fit-it-up.nl

Haaaaj! Oké, het weer is niet al te best, maar snowboarden in slecht weer beats niet snowboarden any day ;). Op maandagavond gaan we mee met de Sunweb kroegentocht. De foto is gemaakt in de La Grotte de Yeti, waar ze niet alleen shotjes maar zelfs de bar in de fik zetten. Uiteindelijk haak ik na de tweede kroeg af en duik relatief nuchter mijn bed in. Which is a good thing…

wintersport les deux alpes foto diary Fit-it-up.nl

Want de volgende dag is het schitterend mooi weer. Je ziet de zon achter de berg al een beetje opkomen. Ik loop elke ochtend naar de bakker om het gezelschap van broodjes te voorzien. Vandaag is het gezelschap echter katerig, dus ik ontbijt in mijn eentje en ga alleen de berg op. Rechts een foto vanuit de stoeltjeslift die zich tegenover het appartement bevindt.

Overigens wel een pluspunt van het appartement: het ligt letterlijk tegenover de lift. Serieus 30 seconden lopen.

wintersport les deux alpes foto diary Fit-it-up.nl

Ik vind het wel prima, zo’n solo dagje: op niemand wachten en lekker gaan en staan waar ik wil. Rechts worden maintenance men met de heli opgehaald om naar de gletcherbaan gebracht te worden. Get to tha choppahhhhh!  Ik zie later hoe ze iemand boven op een liftpaal droppen.

wintersport les deux alpes foto diary Fit-it-up.nl

Kijk nou hoe mooi. Van deze views krijg ik dus serieus kriebels in mijn buik. Lovely!

wintersport les deux alpes foto diary Fit-it-up.nl

Tegen de middag pauzeer ik even en even later voegt vriendlief zich weer bij me. Hij heeft zijn kater soort van overwonnen, dus we maken de dag samen af. wintersport les deux alpes foto diary Fit-it-up.nl

Kijk hoe mooi het uitzicht is (met super-snowboard-man op links ;) . Dit is overigens een van de weinige geprepareerde stukken piste in Les Deux Alpes. In Frankrijk zijn ze niet echt van het prepareren, ben ik achter gekomen. wintersport les deux alpes foto diary Fit-it-up.nl

Tijdens de afdaling begint de zon onder te gaan. De wolken hebben zich verzameld in het dal en je ziet de skiërs en snowboarders richting het dorp gaan in hun laatste afdaling. Een plaatje. ’s Avonds at ik trouwens deze degelijke salade met ham en St. Marcellin kaas op stokbrood. Heeeeurlijk. Zo te zien kan ik die kaas ook hier in Nederland vinden, which is good, want die salade wil ik thuis ook maken!

Dit was deel 1 van de wintersport. Stay tuned voor deel 2!