Wintersport Les Deux Alpes – Part 2

Hier deel 2 van mijn weekje wintersport in Les Deux Alpes. Heb je deel 1 al gezien? Niet? Dan eerst deel 1 hier even checken.

Gezien? Dan kun je hier verder met deel 2:

Les deux alpes wintersport snowboard blog

Vanuit het appartement (op de begane grond, as you can see) kun je al zien dat het een mooie dag wordt. Dat resulteert dus in heldere blauwe lucht en zon. Heeeerlijk.

Les deux alpes wintersport snowboard blog

Het lijkt alsof ik hier geniet van het uitzicht (doe ik stiekem ook), maar de reden dat ik er zit is omdat ik op m’n plaat ben gegaan haha. Niet hard hoor, de hele wintersport ben ik overigens niet hard gevallen.

Les deux alpes wintersport snowboard blog

Iemand heeft zin in chicken wings! Ik moet wel bekennen dat ik het eten op de berg een beetje mwah vind ten opzichte van Oostenrijk. Ik ben meer van een goedkoop en licht runderbouillon met backerbsen (knapperbolletjes) of fritaten (eierreepjes) tijdens het snowboarden. Of een goulashsoep met een broodje. Of Kaiserschmarren met appelmoes. Maar in Frankrijk serveren ze bijna overal complete maaltijden met friet. Overigens hebben ze in La France ook wel soep op de berg hoor. Maar je betaalt er een whooping €11,50 voor, en hij zag er niet eens lekker uit.

Les deux alpes wintersport snowboard blog

Hallootjes.

Les deux alpes wintersport snowboard blog

Onder aan de lift naast ons appartement hebben we de nodige theetjes, warme choco’s en biertjes (voor de mannen) weggetikt. Op de tafel stond dit grappige beeldje. Onder aan de lift die verderop in het dorp lag, hebben we ook een paar keer gezeten. Daar kon je heerlijke crèpes eten. Dit beeldige exemplaar, bedolven onder een berg slagroom, bevat Nutella. Nom!

Les deux alpes wintersport snowboard blog

C’est moi, met op de achtergrond de gletscher. We zien zo nu en dan mensen van de gletscher skieën / boarden, maar de sleepliften zijn allemaal dicht. We vragen ons serieus af hoe die mensen in godsnaam boven komen. We zijn overigens niet de enigen want ook de Engelsen waar ik bij in de lift sta, zijn er over bezig. Uiteindelijk komen we er achter…

Les deux alpes wintersport snowboard blog

Er is een treintje! Het ding gaat dwars door de berg heen, dus je ziet er van de buitenkant helemaal niets van. Geen wonder dat we ‘em in eerste instantie compleet hebben gemist.

Les deux alpes wintersport snowboard blog

Uiteraard is de GoPro mee op wintersport. Vriendlief filmde hoe ik van de berg af sjeesde, en daar haalde ik dit screenshot uit. De kwaliteit van de screenshots is best laag. Ik moet daar toch nog eens induiken, want de kwaliteit van de filmpjes is normaal gesproken echt heel hoog.

Les deux alpes wintersport snowboard blog

Op sommige dagen waait het trouwens echt heel hard. Je kunt het op de foto wel een beetje zien. Dat maakt het echt extreem koud, dus vandaar de Hannibal Lecter look. Maar omdat de zon schijnt, en het zicht daardoor fantastisch is, zijn het wel gewoon prima dagen om te boarden.

Les deux alpes wintersport snowboard blog

Partyyyyy. Niet heel goed te zien hier, maar er is een DJ booth en het gaat lekker los. Best gezellig, die beats door de bergen.

Les deux alpes wintersport snowboard blog

De wederhelft gaat aan het bier. Ik waag me aan een gluhwein, maar die rare Fransen doen er iets raars doorheen. Volgens mij Jägermeister. Ik vind de Oostenrijkse variant dan ook veel lekkerder. Tijdens de party komen we overigens een skiër tegen met een Schotse kilt! Kkkkoud! (Nee ik heb niet gevraagd wat hij er onder aan heeft :P)

Les deux alpes wintersport snowboard blog

De laatste snowboard dag. Dit was mijn ochtendritueel: baquette en croissantjes halen bij de bakker. Zoals je ziet wordt het geen zonnige dag. Het is inderdaad bewolkt, het sneeuwt veel en het zicht is redelijk slecht. Ook waait het hard.

Uiteindelijk hangen we zelfs nog een kwartier vast in een stoeltjeslift. Ik grap in het begin nog tegen de wederhelft: “hoe zouden ze mensen evacueren uit zo’n ding?”. Na 10 minuten begon ik ‘em echter ook wel een beetje te knijpen. Uiteindelijk gaat de lift na 15 minuten weer draaien. Na het “penibele” liftavontuur (en door de ontzettend harde wind en het slechte zicht) besluiten we om de dag niet meer vol te maken. Het is goed geweest zo.

Les deux alpes wintersport snowboard blog

We hebben nog wat geld op het La Grotte de Yeti pasje staan, dus we doen op onze laatste avond nog een afzakkertje. Het sneeuwt al de hele dag, en ook ’s avonds zet dit door. Uiteindelijk staan we de volgende ochtend op met een dik en vers pak poedersneeuw. Ohhh, dit zou een ideale snowboard dag zijn!

Les deux alpes wintersport snowboard blog

Het is inderdaad een geweldig mooie dag. We hebben geen skipas meer, dus we wandelen een flink stuk. Hoe schitterend is dit uitzicht.

Ik wil niet naar huis!

Les deux alpes wintersport snowboard blog

We lopen de hele dag een beetje rond over de pistes en door het dorp. De schoenen van de wederhelft zijn zo lek als een zeef, dus we gaan op jacht naar nieuwe schoenen. Verder gaan we van café naar café om overal een beetje te zitten en iets te drinken. Zo’n laatste dag is altijd een beetje een verloren dag. Als het aan mij ligt, gaan we zo’n laatste dag volgend jaar gewoon nog de berg op.

’s Avonds reserveren we bij ons favo restaurantje en nemen we fondue. Superlekker. Nadeeltje: uiteindelijk stappen we allemaal stinkend naar fondue in de bus. Bleegh.

En dat was het dan weer: de wintersport zit er weer op. Inmiddels ben ik weer thuis en ook gewoon weer aan het werk, maar ik denk nog steeds met een big smile terug aan de bergen. Groot pluspunt: de kans is groot dat ik dit seizoen nog sowieso één of misschien zelfs twee keer op wintersport ga (weliswaar weekendjes, maar sneeuw is sneeuw :D), dus ik heb iets om naar uit te kijken!