Wintersport Mayrhofen tips

Uitzicht op de Hintertux gletscher vanaf Sommerbergalm
Uitzicht op de Hintertux gletscher vanaf Sommerbergalm

Zoals elk jaar zijn we ook in 2014 weer richting de sneeuw vertrokken voor een weekje wintersport. De bestemming was Mayrhofen in Oostenrijk. Het was weer een epic wintersport met veel sneeuw, veel bier, veel eten en veel snowboarden. Helaas ook veel wind, waardoor de liften één dag dicht waren. Jammer, maar helaas. Ben je van plan om op wintersport te gaan? Kies dan absoluut voor Mayrhofen. Wat mij betreft is dit het gezelligste dorp  waar wij tot nu toe zijn geweest. Hieronder mijn tips voor een leuke wintersport in Mayrhofen!

Eten op de berg

Kaiserschmarrn mit apfelmus und bäckerbsensuppe!
Kaiserschmarrn mit apfelmus und backerbsensuppe!

In principe kun je in élk berghutje terecht voor een lekkere maaltijd. Eigenlijk is er geen enkel bergrestaurant waar we slecht hebben gezeten, al was er wel eentje waar de Käse Spätzle erg waterig was. Één tip: ga óf vroeg óf juist laat eten. Rond 13:00u is het overal stervensdruk, zul je lang moeten wachten voordat je eindelijk je eten hebt en daarbij is er vaak niet eens plaats om te zitten. Ga dus om half 12 richting een hut en eet een (kleine) lunch. Keer dan rond half 3 weer terug voor nog iets kleins zodat je het redt tot het avondeten.

Uitzicht op de Hintertux gletscher vanaf Sommerbergalm
Uitzicht op de Hintertux gletscher vanaf Sommerbergalm

Overigens was er op de Hintertux Gletcher wel een tent die wat mij betreft wat aandacht verdient: Sommerbergalm. Hier kun je je eten gaan halen via een soort lopend buffet. Alles wordt vers gemaakt en er is erg veel keuze: van soepen tot salades, van schnitzel tot pasta en van taart tot kaiserschmarren. De prijzen zijn gemiddeld tot laag en daarnaast hebben ze Wifi. Dit is vrij uniek. Waar in Gerlos bijna álle tenten Wifi hadden, was er in Mayrhofen geen enkele openbare wifi te vinden. Nu vind ik dat absoluut geen probleem (ik vind het zelfs fijn: is namelijk lekker rustig), maar het is wel leuk om af en toe een jaloersmakende foto op facebook te posten ;-).

Dinner time

Koken? Ja, dat hebben we maar liefst één avond gedaan. De overige avonden hebben we de lokale restaurantjes bezocht om daar onder het genot van een fijne pint te genieten van alle lekkernijen die men daar op de kaart heeft staan. Mijn tips?

Mo’s – Dit heeft nog het meeste weg van een Engelse pub waar je ook nog eens lekker kunt eten. Ze staan bekend om hun burgers, maar je kunt er ook terecht voor pizza, pasta, luxe broodjes en, driewerf hoezee, salades! Na een week lang friet, schnitzel, bier, pizza en meer van dit soort voedsel, snakte mijn lichaam naar een lekkere salade. Mo’s gaf mij die. Pluspunten voor Mo’s.

Mama Mia – Je raadt het al: dit is een pizzeria / Italiaans restaurant. Hier maken ze echt goddelijke (GODDELIJKE) pizza’s. Mijn absolute aanrader: Parma ham. Yum! Overigens heb ik er ook een keer lasagne gehad, en die was ook erg geslaagd.

Steakhouse – Veel keuze, gezellig zitten en prima eten. Overigens bestelde ik de laatste avond carpaccio als voorafje, en deze zwom (niet overdreven) in een halve fles olijfolie. Niet. Te. Kanen. Zolang je dus ver weg blijft van de carpaccio, dan kun je hier prima eten.

Stappen

Ice Bar - Mayrhofen
Ice Bar – Mayrhofen

Ice Bar – Jawohl! De Ice Bar is wellicht de bekendste tent van Mayrhofen. Deze bevindt zich onder aan de Penkenbahn. Aangezien er geen dalafdaling is, ben je verplicht om deze lift naar beneden te nemen en dan is het al snel het geval dat je nog even de Ice Bar binnenstapt voor een drankje. Er is airco (dus je vergaat niet van de hitte) en toen wij er waren was het elke keer ‘perfect druk’. Mijn vertaling van ‘perfect druk’: druk genoeg om supergezellig te zijn, niet druk genoeg om platgedrukt te worden door de grote mensenmassa. Ideaal!

Brück 'n Stadl - Mayrhofen
Brück ’n Stadl – Mayrhofen

Brück ’n Stadl – Wanneer het feest in de Ice Bar is afgelopen (22.00u) gaan de die-hards door richting Bruck ’n Stadl. Dit heeft het meeste weg van een soort discotheek, maar dan de Tirolse variant. Binnen is alles van hout en de pullen bier en jägermeister zijn niet aan te slepen. Skischoenen zijn vanaf 22.00u verboden, dus dit is meer in de richting van ‘uitgaan’ dan aprés ski. Toen wij op de allerlaatste avond daar waren, speelde een live bandje allemaal muziek van ZZ-top, Dire Straits, Bon Jovi etc. Prima afsluiter van de vakantie!

Scotland Yard  – Dit heeft nog het meeste weg van een typisch Engels café waar je nog even een laatste biertje kunt pakken nadat je gefeest hebt in Brück ’n Stadl. In verhouding zijn er véél meters bar in Scotland Yard, dus het is  bijna verplicht om lekker aan de bar te gaan zitten. Leuk en gezellig café, zeker een bezoekje waard.

Verder zijn er nog talloze kleinere bars en cafés, maar om eerlijk te zijn vond ik deze niet de moeite waard. Meestal was er niet veel te doen, maar wij zaten natuurlijk ook in het laagseizoen. Misschien dat het er in het hoogseizoen wel gezellig is.

Mocht je ooit op wintersport gaan (zeker doen!) dan is Mayrfhofen beslist een aanrader. Ik ben ook ooit in Kirchberg (geen ultieme topper) en Gerlos (wel erg leuk) geweest, maar Mayrhofen prijkt mooi bovnenaan de lijst van Oostenrijkse bestemmingen. Ben je ooit op wintersport geweest naar Mayrhofen? Of heb je zelf nog aanraders qua bestemmingen?

Voeg een reactie toe